bisz Napisano Grudzień 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 19, 2006 potrzebuje skompilowac cos co burzy się chyba ze mam 'too recent version of gcc' znaczy sie ze chyba zbyt nowa, zatem pytanie, jak wybierac miedzy wersjami, zalozmy ze bede miec zainstalowane rozne wersje gcc i zdaje sie w pliku makefile wpisywal aplikacje od tego kompilatora ktorego chce aktualnie uzyc, jak to wyglada dokladnie w praktyce ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Grudzień 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 19, 2006 Podczas uruchomienia ./configure mozesz ustawic odpowiednie flagi charakteryzujace dany kompilator: CC kompilator C CXX kompilator C++ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bisz Napisano Grudzień 19, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 19, 2006 Tak, to zalozmy ze chce teraz doinstalowac ten inny kompilator mam gcc-4.1.1-30 wiec zalozmy ze ten starszy bedzie gcc-3.xxxx mam po prostu odwinac z jakiegos rpm-a starszego gcc niezwazajac na konflikty itd ? to chyba nie powinno byc az takie proste i trzeba pozmieniac pare nazw jak dowiazania do kompilatorow itp (tak mi sie wydaje, i o to pytam) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Grudzień 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 19, 2006 yum list *compat* i wszystko jasne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi