ygrecki Napisano Grudzień 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 19, 2006 witam czy pliki generowane przez partimage mozna jakos potem podmontowac jak e-dysk ?? pod linuxem albo pod win za pomoca np daemon tools ?? pzdr\ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 19, 2006 Z pierwszego akapitu na partimage.org For speed and efficiency, free blocks are not written to the image file. This is unlike the 'dd' command, which also copies empty blocks. Partition Image also works for large, very full partitions. For example, a full 1 GB partition can be compressed with gzip down to 400MB. W linuksie być może się da podmontować jak standardowy filesystem w trybie ro, o ile nie będziesz oczywiście kompresował "gzipem". Natomiast daemon-tools umożliwiają podmontowanie typowych obrazów (*.iso, *.nrg, *.img itd), więc to jakby zupełnie inna bajka - kompletnie inny standard i format zapisu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ygrecki Napisano Grudzień 19, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 19, 2006 Z pierwszego akapitu na partimage.org W linuksie być może się da podmontować jak standardowy filesystem w trybie ro, o ile nie będziesz oczywiście kompresował "gzipem". Natomiast daemon-tools umożliwiają podmontowanie typowych obrazów (*.iso, *.nrg, *.img itd), więc to jakby zupełnie inna bajka - kompletnie inny standard i format zapisu. tak ale mi kiedys ktos przedstawil sposob na podmontowanie tegoz nawet pow win.... tylko nie pamietak co i gdzie i jak... pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 19, 2006 tak ale mi kiedys ktos przedstawil sposob na podmontowanie tegoz nawet pow winMożliwe, że są jakieś inne narzędzia niż daemon-tools, ale Windowsa nie mam już od kilku lat więc nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi