porterneon Napisano Grudzień 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 20, 2006 Witam. Zainstalowalem sobie sterowniki do grafiki sciagniete ze strony nvidii. Niestety nie mam obrazy w odtwarzaczach video (kaffeine i xine). W repo sa najnowsze sterowniki do nvidii i sa w tej samej wersji co te do kompilacji ze strony nvidii. Pytania: 1) Jak odinstalowac kompilowane sterowniki? 2) Jakie pakiety zainstalowac z repo, czy kmod-nvidia wystarczy? 3) Czy ktos na sterownikach z repo nie ma obrazu w kaffeine? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Kamills Napisano Grudzień 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 20, 2006 a kodeki zainstalowałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porterneon Napisano Grudzień 20, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 20, 2006 Tak kodeki sa zainstalowane. Kaffeine odpala film slychac dzwiek ale nie widac obrazu. To samo jest z xine. VTL daje obraz i dzwiek. Z przyzwyczajenia wole urzywac kaffeine i chcialbym aby mi dzialal poprawnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosi#1 Napisano Grudzień 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 20, 2006 1. nie wiem 2. wystarczy kmod-nvidia - reszte plików które będą mu potrzebne sciągnie sam "yum install kmod-nvidia" 3. używaj mplayera albo kplayera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Kamills Napisano Grudzień 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 20, 2006 Kosi#1 ma racje radze używać mplayer. Kamills Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Grudzień 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 20, 2006 ad 1. próbowałeś wpisać sh NVIDIA-numerki --uninstall Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
broda Napisano Grudzień 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 20, 2006 spyro, ze tego co pamiętam to te instalatory nadpisują jakieś systemowe biblioteki... nie wiem czy odinstalowanie jest w ogóle możliwe... wydaje mi się, że gdzieś w necie czytałem o tym arta... trzeba przeinstalować dodatkowo kilka paczek związanych z X'ami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Grudzień 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 20, 2006 broda słuszna uwaga, też zresztą o tym gdzieś czytałem, ale moje zabawy z takimi sterami (jeszcze jak miałem TNT2) zmuszały mnie do reinstalacji systemu (leń ze mnie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi