miglanc Napisano Grudzień 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 22, 2006 Witam! Czynie właśnie pierwsze kroki w zabawie Fedorą Core 6. Zainstalowałem ją na laptopie ACER 3614 WLMI. Wszystko ładnie śmiga tylko mam problem z uruchomieniem karty sieciowej bezprzewodowej na chipsecie Atherosa AR5005G. Powiedzmy że potrzebuje wskazówek jak to zrobić od domyślnej instalacji fedory. Gdzieś wyczytałem coś o madwifi i instalacji źródeł jądra, ale chce się poradzić kogoś kto ma doświadczenie w temacie fedory. Proszę o wyczerpujące wypowiedzi. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jm# Napisano Grudzień 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 22, 2006 podłączam się do pytania… mam podobny problem. ta sama karta, 3 tydzień „walki”, rezultat -> wifi nadal nie działa. Wydaje mi się ze samo: yum install kmod-madwifi nie wystarczy . Po tej operacji niby pojawia się interfejs wifi0 (i ath0), ale nie chce wstać. iwlist ath0 scan nie pokazuje żadnych dostępnych sieci za wszelkie wskazówki z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jm# Napisano Styczeń 5, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 5, 2007 nadal nie udało mi się nic zdziałać. może ktoś miał podobny problem i udało mu się go rozwiązać.... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jm# Napisano Styczeń 9, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 9, 2007 w końcu się udało w moim przypadku wystarczyło zainstalować : http://sourceforge.net/projects/fsaa1655g make make install nie obyło się bez drobnych komplikacji, make wysypał błedy o braku pliku config.h ale touch /usr/src/kernels/numer_kernela/include/linux/config.h załatwiło sprawę. po wszystkim wystarczy wpisać modprobe fsaa1655g i można cieszyc się działającym wifi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz1984 Napisano Czerwiec 4, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 4, 2007 jesli jeszcze nie rozwiazales tego problemu to daj znac. postaram sie pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekg4018 Napisano Sierpień 3, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 3, 2007 Witam Wszystkich! Posiadam Nootebooke'a Fujitsu Siemens AmiloPro 3515 z tą samą kartą sieciową,zainstalowany system to Fedora Core 6. Miałem podobny problem starając się skonfigurować połączenie z Routerem Livebox TP.Rozwiązałem go w następujący sposób: 1. Po instalacji systemu podłączyłem sieć kablem Ethernet W zakładce System-Administracja-Sieć uruchomiłem połączenie eth0. 2. Dodałem do yuma repozytorium Livna. 3. Zaktualizowałem System. 4. Zaistalowałem Yumex (Yum Extender). 5. Yumex'em zainstalowałem - kmod-madwifi i586 - madwifi i386 - madwifi-devel i386 6. Po restarcie Systemu w System-Administracja-Sieć pojawiła się wifi0 AtherosWirele. 7. Yumex'em zainstalowałem - wpa_supplicant i386 - wpa_supplicant-gui i386 - wifiroamd noarch - wireless-tools i386 - wlassistant i386 8. Rozłączyłem połączenie eth0 9. Po restarcie Systemu w System-Administracja-Sieć pojawiła się nowa zakładka Wireless-assistant program do obsługi sieci bezprzewodowych, po odświerzeniu listy wykrytych sieci i zaznaczeniu mojej, podaniu danych dostępu (neostrada) mam działającą kartę bezprzewodową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Sierpień 5, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 5, 2007 5. Yumex'em zainstalowałem - kmod-madwifi i586 - madwifi i386 - madwifi-devel i386 Jedno pytanie - czemu kmod w wersji i586? Prawdopodobnie masz zlego kernela (w architekturze i586), trzeba bylo pociagnac kmoda w wersji i686 to by Ci yum (yumex) przy okazji naprawil kernela... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekg4018 Napisano Sierpień 5, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 5, 2007 Witam. Próbowałem instalować kmod i 686, wyskakwały same błędy, wybrałem i586 instalacja poszła bez problemu, chociaż polecenie w konsoli: [mirek~]$ uname -a pokazuje: Linux 2.6.20-1.2962.fc6 #1 SMP Tue Jun 19 18:24:12 EDT 2007 i686 i686 i386 GNU/Linux Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Sierpień 9, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 9, 2007 Witam. Próbowałem instalować kmod i 686, wyskakwały same błędy, wybrałem i586 instalacja poszła bez problemu, chociaż polecenie w konsoli: Jakie błędy wyskakiwały? Jak to instalowałeś? Jak zainstalowałeś wersję i586? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi