Tulio Napisano Grudzień 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 26, 2006 Witam, jak dodać te repozytorium do Yuma (w Fedora Core 6): http://dries.studentenweb.org/rpm/ ps. proszę o wyrozumiałość i opis krok po kroku gdyż nigdy tego nie robiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 26, 2006 proszę o wyrozumiałość i opis krok po kroku gdyż nigdy tego nie robiłemCytat ze strony do której link podałeś wyżej: "You can add this rpm repository to your smart, yum or apt configuration." - tam jest link, wystarczy przeczytać i skopiować odpowiednie wpisy (wpis dla FC4 jest taki sam dla kolejnych wersji). A jak je dodać? "man yum". Zajrzyj też do katalogu /etc/yum.repos to przy odrobinie dobrych chęci zrozumiesz o co chodzi i jak się dodaje repozytorium. A w ogóle wiesz co chcesz zrobić? Zastanowiłeś się po co Ci to repo? Może najpierw warto poszukać postów na tym forum, w których wiele osób tłumaczy, że nie zawsze dużo znaczy dobrze. Większości ludzi wystarczają repozytoria core, extras i update, a do tego Livna (sterowniki do kart graficznych), macromedia (wtyczki Flash) i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tulio Napisano Grudzień 26, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 26, 2006 dzieki! Wystarczyl mi ten katalog - wszystko zrozumialem z tamtejszych plików i informacji w nich zawartych. A co do tego po co mi to: zeby poprostu potrafic - chodzilo mi o to zeby sie nauczyc dodawania repozytoriów w fedorze (chyba dobrze zrobilem, ze chcialem sie tego nauczyc) //ok - dzieki za ostzezenie... ale narazie potrzebowalem zainstalowac krename, rar i unrar (w normalnych repozytoriach tego nie ma) i juz repozytorium wylaczylem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 26, 2006 (chyba dobrze zrobiłem, że chciałem się tego nauczyć) Chyba tak Tylko poczytaj o konfliktach pomiędzy repozytoriami. Niektóre pakiety tworzene przez różne zespoły i wystawiane w różnych repo nie są w pełni zgodne. Żebyś za kilka dni nie wysyłał postów "problem z yumem przy update systemu" albo "przy uruchamianiu programu Y dostaję błąd". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi