jackotrue Napisano Grudzień 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2006 Witam! Właśnie zainstalowałem Fedorę 6 i pojawił się problem - za pomocą przeglądarki Firefox praktycznie nie da się przeglądać Internetu, tak potwornie muli. W innych distrach, które miałem na dysku, Firefox w ogóle nie łączył się z siecią (przynajmniej tak to wyglądało...). Podam w razie konieczności wszystkie dane mojego połączenia, na razie napiszę, że mam Neostradę 512 i router Surecom. W czym może tkwić problem? Dodam, że w Konquerorze wszystko jest OK. Z góry serdeczne dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roger_sanchez87 Napisano Grudzień 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2006 W ustawieniach przegladarki... w win jest program do tego: firetuner (czy cos takiego), a pod FC to byl juz kiedys topic o tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jackotrue Napisano Grudzień 27, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2006 Niestety, Lisek wciąż strasznie muli. Zrobiłem wszystko wg instrukcji i nic. Nawet Flash Player nie chce mi się zainstalować przez mechanizm wbudowany w FF. Może są jakieś inne sposoby, które mogłyby pomóc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karlik Napisano Grudzień 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2006 Nawet Flash Player nie chce mi się zainstalować przez mechanizm wbudowany w FF.O tym na forum już było dużo razy, poszukaj. Ogólnie musisz użyć yum do zainstalowania "flash-plugin", a jak to zrobić to poszukaj na tym forum. Co do liska to on ze swej natury trochę muli, ale za bardzo nie wiem jak można Ci pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAREK WL. Napisano Grudzień 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2006 Ja doradze od siebie jeszcze tyle ze sprawdz wpisy w pliku /etc/resolv.conf czy liczby tam wystepujace sa najbardziej odpowiednie dla twego dostawcy internetu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysio Napisano Grudzień 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2006 Jeżeli puszczasz neta przez router to dodaj DND-y neo+. (Takie problemy są spotykane w np. Livebox-ie). Tak jak podał DAREK WL W plikiu /etc/resolv.conf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
massakra Napisano Grudzień 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 28, 2006 Zeby sprawdzic czy to wina dnsow wejdz na jakas strone po adresie ip (np http://216.239.59.104/ ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi