Skocz do zawartości

Stosik Pytań..

BialyWilk :)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, znowu ja :D

postanowiłem, że się nie poddam - znalazłem dobry poradnik jak to zrobić i listę pakietów, które trzeba mieć, by instalacja przeszła bez problemu.

Tylko jest taki mały szkopuł - potrzebuję te pakiety, a nie mam internetu pod linuxem - ponieważ on nie widzi właśnie mojej karty sieciowej (rt2400).

Może mi ktoś poradzić, co mam zrobić?

Z góry ogromne THX :)

kernel-source
Od bodajże wersji FC5 albo FC4 nie ma już pakietu kernel-source. Ale ponieważ chodzi zapewne o kompilację wystarczy Ci pakiet kernel-devel, w którym są wszystkie niezbędne pliki nagłówkowe.

qt3 i qt3-devel

libqt3

gtk+

libgtk+ i libgtk+-devel

gcc

gcc-c+

automake

wireless-tools

Najprościej jest instalować z sieci
yum install <nazwa_pakietu1> <nazwa_pakietu2> ....

Wyszukiwanie w jakim pakiecie jest konkretny plik robisz poleceniem

yum provides <nazwa_pliku>

To może potrwać dość długo, ale jest skuteczne. Poczytaj zresztą http://wiki.fedora.pl/Administracja/Yum

No i wg mnie to nie gcc-c+ tylko gcc-c++.

Nie qt3 i qt3-devel tylko qt i qt-devel - ja mam np. qt-3.3.7-0.1.fc6 qt-devel-3.3.7-0.1.fc6

itd itd

Podejrzewam, że są to pakiety podane w jakimś tutorialu. Zalecam ostrożność, bo wygląda na to, że nie jest to tutorial pod wersję Fedora Core 6, a być może wręcz pod zupełnie inną dystrybucję. Możesz sobie nieźle napsuć w systemie.

jestem nieszczęśliwym posiadaczem karty radiowej RT2400, z którą w Fedorze są bycze problemy :(
Dlatego wolę mniej nowoczesne za to pewniejsze karty przewodowe :P

Do tematu: ponieważ jak rozumiem musisz wykonać kompilację, to sądzę, że najnowsze pakiety też to umożliwią. Zainstaluj odpowiednie rzeczy przy pomocy yuma i sprawdź - dużo nie ryzykujesz. Jeśli to nic nie da, to po prostu odinstalujesz i po bólu ;)