kamillys Napisano Styczeń 1, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 1, 2007 W google wpisałem "rt2400 Fedora"... Google jest najważniejszym źródłem wiedzy po FAQ,manualach,forum/irc. http://www.linuxquestions.org/linux/answer...river_in_Fedora Może zadziała(?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BialyWilk :) Napisano Styczeń 6, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 6, 2007 Witam, znowu ja postanowiłem, że się nie poddam - znalazłem dobry poradnik jak to zrobić i listę pakietów, które trzeba mieć, by instalacja przeszła bez problemu. Tylko jest taki mały szkopuł - potrzebuję te pakiety, a nie mam internetu pod linuxem - ponieważ on nie widzi właśnie mojej karty sieciowej (rt2400). Może mi ktoś poradzić, co mam zrobić? Z góry ogromne THX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Styczeń 6, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 6, 2007 Sciagnac pakiety na innym kompie, wrzucic je na CD-R/CD-RW lub flashdisk, przeniesc na komp docelowy i zainstalowac uzywajac rpm. Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matiit Napisano Styczeń 6, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 6, 2007 Po co na innym kompie jak może na Windowsie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BialyWilk :) Napisano Styczeń 6, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 6, 2007 Jeszcze głupsze pytanie - skąd mogę pobrać te pakiety? kernel-source qt3 i qt3-devel libqt3 gtk+ libgtk+ i libgtk+-devel gcc gcc-c+ automake wireless-tools ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_szczecin Napisano Styczeń 6, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 6, 2007 Jeszcze głupsze pytanie - skąd mogę pobrać te pakiety? jest pewien problem. jeśli będą wołać o zależności ale paczki wciagniesz z http://rpm.pbone.net/ myslę że się uda, powodzenia pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 6, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 6, 2007 kernel-sourceOd bodajże wersji FC5 albo FC4 nie ma już pakietu kernel-source. Ale ponieważ chodzi zapewne o kompilację wystarczy Ci pakiet kernel-devel, w którym są wszystkie niezbędne pliki nagłówkowe. qt3 i qt3-devel libqt3 gtk+ libgtk+ i libgtk+-devel gcc gcc-c+ automake wireless-tools Najprościej jest instalować z sieci yum install <nazwa_pakietu1> <nazwa_pakietu2> .... Wyszukiwanie w jakim pakiecie jest konkretny plik robisz poleceniem yum provides <nazwa_pliku> To może potrwać dość długo, ale jest skuteczne. Poczytaj zresztą http://wiki.fedora.pl/Administracja/Yum No i wg mnie to nie gcc-c+ tylko gcc-c++. Nie qt3 i qt3-devel tylko qt i qt-devel - ja mam np. qt-3.3.7-0.1.fc6 qt-devel-3.3.7-0.1.fc6 itd itd Podejrzewam, że są to pakiety podane w jakimś tutorialu. Zalecam ostrożność, bo wygląda na to, że nie jest to tutorial pod wersję Fedora Core 6, a być może wręcz pod zupełnie inną dystrybucję. Możesz sobie nieźle napsuć w systemie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BialyWilk :) Napisano Styczeń 7, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 7, 2007 Ja rozumiem, że tak jest prościej, lecz jestem nieszczęśliwym posiadaczem karty radiowej RT2400, z którą w Fedorze są bycze problemy I nie mogę się połączyć do neta, a żeby się połączyć, muszę posiadać te pakiety, by zainstalować kartę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 7, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 7, 2007 jestem nieszczęśliwym posiadaczem karty radiowej RT2400, z którą w Fedorze są bycze problemy Dlatego wolę mniej nowoczesne za to pewniejsze karty przewodowe Do tematu: ponieważ jak rozumiem musisz wykonać kompilację, to sądzę, że najnowsze pakiety też to umożliwią. Zainstaluj odpowiednie rzeczy przy pomocy yuma i sprawdź - dużo nie ryzykujesz. Jeśli to nic nie da, to po prostu odinstalujesz i po bólu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi