muru Napisano Grudzień 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 28, 2006 Witam, instalowalem nowa karte graficzna - ati, przez przypadek ustawilem za duze parametry obrazu i mi sie wylacza monitor przy ladowaniu Xów, moze mi ktos poradzic jak przerwac ladowanie graficzne i uruchomic w trybie txt. Wiem ze wystarczy przeedytowac plik XF86Config-4, tyle ze jak wlacze init=/bin/bash to jest on tylko do odczytu, no i nie wiem co dalej, Alt+Ctrl+Bk tez nie pomaga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
da_niel Napisano Grudzień 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 28, 2006 uruchom w trybie init3. w grubie jak sie laduje wcisnij "a" (albo "e" -nie pamietam) i na koncu tej linijki dopisz "3" albo jakas LiveCd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 28, 2006 Wiem ze wystarczy przeedytowac plik XF86Config-4Masz FC6? Bo jeśli tak to na pewno nie ten plik Plik konfiguracyjny Xów to /etc/X11/xorg.conf. Tylko zrób sobie kopie jak będziesz przerabiał. Jeśli chcesz wyłączyć ładowanie trybu graficznego to w grubie naciśnij sekwnecję "a" -> apacja -> 3 -> [enter] -> "b". To wyłączy start Xów na ten jeden raz. Jeśli chcesz wyłączyć na stałe to w /etc/inittab znajdź linijkę "id:5:initdefault:" i zamień 5 na 3. Możesz jeszcze wcześniej spróbować przełączyć się na konsolę tekstową (Alt-Ctrl-F1) i spod konsoli tekstowej jako root uruchomić program system-config-display Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muru Napisano Grudzień 30, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 30, 2006 thanks, podziałało uruchomienie z 3, mam red hata 9, a zwaliło sie przez instalacje sterownikow ati i wpisaniu ręcznie rozdzielczosci 1280x1024@100 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi