tasior Napisano Styczeń 7, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 7, 2007 Witam, nie moge znalezc rozwiazania mojego problemu, wiec napisze ;] (moj pierwszy post tutaj ). Mianowicie sprawa sie rozchodzi o zrodła jajka.Musze skompilowac sobie VMware a w repozytoriach go nie ma, wiec kompiluje je recznie. Podczas konfigurowania pojawia sie taki problem : Trying to find a suitable vmmon module for your running kernel. None of the pre-built vmmon modules for VMware Workstation is suitable for your running kernel. Do you want this program to try to build the vmmon module for your system (you need to have a C compiler installed on your system)? [yes]Using compiler "/usr/bin/gcc". Use environment variable CC to override. What is the location of the directory of C header files that match your running kernel? [/usr/src/linux/include] The path "/usr/src/linux/include" is not an existing directory. What is the location of the directory of C header files that match your running kernel? [/usr/src/linux/include] u mnie jest pusto w tym katalogu, wiec wnioskuje ze musze dokompilowac zrodla jądra. W gentoo sie pisalo po prostu emerge kernel-sources i bylo OK, ale w fedorze nie bardzo, a nie moge znalezc jakichs archiwow z ktorych bym mogl to dokompilowac. Ma ktos jakies patenty na to ? bede wdzieczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Styczeń 7, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 7, 2007 yum install kernel-headers Szukaj dziala... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tasior Napisano Styczeń 7, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 7, 2007 yum install kernel-headers Szukaj dziala... wlasnie w tym problem, ze ja mam to skompilowane, tylko, ze w repo kernel-headers sa do jadra 2.6.18 a ja mam nowsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 7, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 7, 2007 wlasnie w tym problem, ze ja mam to skompilowane, tylko, ze w repo kernel-headers sa do jadra 2.6.18 a ja mam nowsze.Jak masz nowsze to chyba sam kompilowałeś, więc masz źródła, nie? A swoja drogą to ja korzystam z kernel-devel, a nie kernel-headers. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi