raven00 Napisano Styczeń 14, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 14, 2007 witam Was, otoz musze zrobic projekt na Sieci komputerowe i nie wiem zbytnio jak sie do tego zabrac, a sesja juz tuz tuz:( Czy ktos moglby mnie "poprowadzic"? no chyba, ze ma ktos podobny juz zrobiony i moglbym sie na nim oprzec:) zalozenia: Projekt sieci strukturalnej dla budynku Biurowiec: 120 pokoi 3 sale konferencyjne z WLANem 6 pieter Magazyn: 2 magazyny (osobny budynek) miedzy biurowcem, a magazynem swiatlowod. reszta Ethernet 1 Gbit skretka kat. 6 ---- co powinno byc: schemat scieci - pogladowy rysunek techniczny budynku z wymiarami media transmisyjne: rodzaj uzytej skretki, swiatlowodow, charakterystyka, cena zasady ukladania skretki i swiatlowodow, na scianach i wscianach ---- Opis zawartości dokumentacji do projektu sieci strukturalnej 1. Strona tytułowa. 2. Spis treści. 3. Opis techniczny. 3.1. Podstawa opracowania. 3.2. Zakres projektu. 3.3. Lokalizacja sieci. 3.4. Użyta topologia. 3.5. Użyte media. 3.6. Użyte urządzenia sieciowe. 3.7. Instalacje ochronne. 4. Schemat ideowy sieci komputerowej. 5. Rozmieszczenie punktów sieci komputerowej. 6. Testy pomiarowe. 7. Opis gniazd oraz opis rozszycia przewodów na P.panelu. 8. Kosztorys projektu. wielkie dzieki za jakis help pozrdawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
da_niel Napisano Styczeń 14, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 14, 2007 przygotuj sie na zjebki... //edit moze ciut za ostro ale albo to wyglada na prace inzynierska albo jak napisal WalDo na fuche... ps. poszukaj na http://www.sciaga.pl ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 14, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 14, 2007 Off Topic Chyba Twój wykładowca jakąś fuchę podłapał Taki projekt to trochę kosztuje... Strasznie dokładny ten przykład. Najzabawniejszy jest ten kawałek o cenach Wygląda na typową odpowiedź na zapytanie ofertowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raven00 Napisano Styczeń 15, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 15, 2007 no tylko ze jakby chcial to przedstawic jako zapytanie ofertowe to by go klient kopnal w dupe:) u nas kazdy mial swoj temat przyznawany na poczatku semestru, a ja sie pojawilem dopiero w grudniu, a jest polowa stycznia i nadal nic nie mam:( czyli jak bedzie? "pomozecie?! pomozemy!!!... i poszli do domu", czy moze znajdzie sie ktos chetny? wiem, ze dalem ciala ale termin mam do konca tygodnia:((( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 15, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 15, 2007 ze dalem ciala ale termin mam do konca tygodnia:(((Ano dałeś. Popatrz jeszcze raz uważnie na zakres pracy. Jakby się zająć wyłącznie tym i niczym innym to są IMHO ze 2 tyg pracy po >12h/dzień. Może ktoś ma coś podobnego i Ci udostępni za niewielką opłatą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Styczeń 15, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 15, 2007 Moze ktos ma cos podobnego i Ci udostepni za niewielka oplata Mowiac szczerze - watpie... Kilka lat temu za taki projekt bralem naprawde przyzwoita kase (nie mowiac o odsypie od wykonawcow... ) Calkiem powaznie - albo uzyjesz jakiegos gotowca albo nie ma szans na zrobienie tego w terminie (choc ja okreslam zakres prac na 5 x 12h) Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raven00 Napisano Styczeń 15, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 15, 2007 hmmm a jaka to by mogla byc niewielka oplata? buuu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi