druidek Napisano Styczeń 14, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 14, 2007 po odpaleniu F6 próbuję dodać program przez aktualizator oprogramowania, niestety pokazuje się komunikat "Uruchomiona jest inna aplikacja mająca dostęp do informacji o oprogramowaniu.". Po kliknięciu "ok" okno się zamyka i nic nie mogę zrobić (oprócz napić się, powiecić się). Wielokrotnie próbuję ale za każdym razem to samo, a w komunikacjie nie ma informacji jaki to inny program ma dostęp do informacji, inna sprawa to to ze nawet jesli to prawda to nie powinno mi odmawiać w otworzyć programu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Styczeń 14, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 14, 2007 Nie masz połączenia do sieci lub też aktualnie z repo coś jest nie tak, było... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosi#1 Napisano Styczeń 15, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 15, 2007 trzeba w services wyłączyć usługę bodajże updates cos tam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 15, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 15, 2007 trzeba w services wyłączyć usługę bodajże updates cos tam.Ale precyzja Do wyłączenia serwis yum-updatesd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Styczeń 15, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 15, 2007 Do wyłączenia serwis yum-updatesd Dokladnie to, co podal WalDo, ale po co zaraz wylaczac? Ja tam lubie te powiadomienia o aktualizacjach... A zeby odpalic piruta czy yuma bez problemow wystarczy odczekac kilka minut (czasami kilkanascie - jak sa problemy z repozytoriami i yum jezdzi po mirrorach szukajac czegos dzialajacego) az yum-updatesd zakonczy sprawdzanie dostepnych aktualizacji na repozytoriach i wyswietli powiadomienie lub po cichu zakonczy dzialanie. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosi#1 Napisano Styczeń 15, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 15, 2007 spieszyłem się dziś rano i dlatego napisałem updates cos tam, pozatym wylecialo mi z glowy jak to się dokladnie nazywało. PS nie zawsze działa odczekanie kilku minut... chociaz u mnie rzadko się zdaza aby yum tak reagował... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi