szyna Napisano Styczeń 22, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 22, 2007 witam problem jak w temacie kilka razy zdarzyło sie. że były jakieś zaniki napięcia i komp sie wyłączał. po ponownym uruchomieniu postfix działa, ale można tylko odbierać pocztę. Dowiedziałem się, ze podczas startu systemu nie uruchamia sie demon saslauthd. Co i gdzie wpisać aby ten demon startował wraz z systemem? Czy chodzi tu o plik rc.local ? proszę o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 22, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 22, 2007 Czy chodzi tu o plik rc.local ?Raczej skrypt w /etc/rc.d/init.d oraz odpowienie linki /etc/rcX.d gdzie X to poziom uruchomienia linuksa (0-6) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szyna Napisano Styczeń 22, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 22, 2007 ok, znalazłem plik saslauthd w katalogu etc/rc.d/init.d i nie bardzo wiem co dalej z tym zrobić :lammer: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 22, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 22, 2007 nie bardzo wiem co dalej z tym zrobić :lammer:"man chkconfig", prawdopodobnie chcesz żeby było włączony na tych samych poziomach uruchamiania co postfix. A przede wszystkim sprawdź czy możesz uruchomić ten serwis "z ręki" /etc/init.d/saslauth start Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szyna Napisano Styczeń 23, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 23, 2007 dzieki za pomoc wsio okej :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi