Joga.Bonito Napisano Styczeń 26, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 26, 2007 Witam, czy ktoś wie co zrobić, jak po zalogowaniu pokazuje się tylko okno terminala? Gnome nie wystartowało, dlaczego? Udało mi sie uruchomić Operę Ale nic więcej. W ostateczności reinstalka, ale to w końcu Fedora Core, więc może da się go jakoś podnieść... Z góry dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 26, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 26, 2007 czy ktoś wie co zrobić, jak po zalogowaniu pokazuje się tylko okno terminala? Gnome nie wystartowało, dlaczego? Udało mi sie uruchomić Operę Ale nic więcej. W ostateczności reinstalka, ale to w końcu Fedora Core, więc może da się go jakoś podnieść...Podaj więcej szczegółów: co robiłeś ostatnio w systemie, jakieś aktualizacje? I co to znaczy że "tylko okno terminala"? Jakieś X-y się chyba podniosły jeśli możesz odpalić Operę. Nie usunąłeś czegoś w rodzaju Gnome-panel Jeśli aktualizujesz system yumem (nakładka yumex, pirut czy co tam jeszcze), to zajrzyj do pliku /var/log/yum.log i sprawdź co ostatnio aktualizowałeś/usuwałeś. Wygląda na to, że usunąłeś sobie jakies istotne komponenty Gnome. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joga.Bonito Napisano Styczeń 27, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 27, 2007 Teraz to jest juz za pozno, zrobilem reinstalke, nie aktualizowalem systemu. No a teraz mam problem z polskimi znakami, a nie pamietam jak ja to zrobilem wtedy Generalnie jest teraz OK. Ale chyba nie potrzebnie zainstalowalem Fedora Fast, mam mnostwo zbednego badziewia. Wlacze dalej.... Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi