Skocz do zawartości

Jak To Jest Ze Starownikami Ati W Fc 6

trocha

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem, że jest przyklejony temat dotyczący sterowników ATI, ale wydaje mi się, że mój problem tam nie pasuje.

Do tej pory korzystałem z Suse 10.2, ale nie mogłem sobie poradzić z instalacją sterowników do ATI. Niby wszystko w porządku, a one nie działają. Pomyślałem, że zmieni dystrybucję i może tam mi się uda. Mój wybór padł na FC 6 i tu moje pytanie. Czy warto, a może Fedora działa dobrze bez ATI i nie potrzebuje sterowników? Dodam, że nie gram dużo, ale czasami bym sobie zagrał w coś 3D

Jaka karta? Jakie gry? Ja mam taką jak w podpisie i na otwartych(domyślnych) sterownikach działa np Doom III, fakt że tylko to odpalałem, tak dla sprawdzenia czy będzie się ciąć, się nie cięło na 1024x768 ale jakiś dziwny sterownik od Gajownika musiałem wgrać.

BTW najlepsza do gier jest konsola, wiem że chamska odpowiedź ale prawdziwa.

Jakie gry?? Np. w Susie miałem jakieś standardowe gry 3D zainstalowane i nie chciały odpalić, bo nie było sprzętowego wsparcia 3D :/ Tzn. odpalały, ale tak cieły że... Karta Radeon 9550 i wiem, że konsola najlepsza, ale nawet jak grałem często, to nie kupiłem, a co dopiero teraz, jak raz na pół roku zechce mi się pograć w coś co nie jest saperem...