asasyn Napisano Wrzesień 4, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 4, 2004 Zaczynam mieć dość (_linuxa_ → Linuksa) ORT. Mam Fedorę od prawie 2 miesięcy i z każdym dniem zaczynam dochodzić do przekonania że linux to zwykłe g..no. Ogląanie na Mplayerze DVD niemożliwe pomimo studiowania różnych opisów i kombinowania. Wczoraj w nocy 2 razy zniknął pulpit, raz lista okien, 4 zawieszenia systemu, dziś 2 zawieszenia przy wylogowaniu i jedno przy starcie systemu. Takich atrakcji nie miałem prze niecałe dwa lata używania XP .Szybkość fedory też pozostawia wiele do życzenia:( Nasuwa mi się pytanie czy Linux jest naprawdę systemem operacyjnym czy tylko jego atrapą??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m@rtinez Napisano Wrzesień 4, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 4, 2004 Synu zbłądziłeś ale Ci wybaczamy. Tak to już w (_linuxie_ → Linuksie) ORT jest tylko że podejrzewam nie "zawiesił" Ci się bo to troche mało prawdopodobne. Wtedy się X servera "zabija" i po frytoszach. Do tego systemu to trzeba z sercem troche. Wierzę że Ci się uda. Jak coś to poprostu zapytaj po to tu jesteśmy wszyscy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Wrzesień 4, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 4, 2004 Jak coś to poprostu zapytaj po to tu jesteśmy wszyscy. Tak, pytaj! Dlaczego piszesz o tym na forum: programy? Jeśli potrzebujesz pomocy pytaj, jeśli chcesz się podzielić odczuciami co do Fedory pisz na Hyde Park'u... Jesteś pewien, że dobrze zainstalowałeś sprzęt (tylko to może powodować zawieszenia)? W MPlayerze wystarczy w ustawieniach podać dobrą ścieżkę do DVD i odtwarza (nie działają tylko interaktywane menu). Zniknął pulpit? Jak to wyglądało? Wydaje się, że to nieduży problem... Powodzenia w używaniu Fedory, lub innego godnego uwagi OS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Wrzesień 4, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 4, 2004 nie mam DVD ale oglądanie filmów na mplayerze jest o wiele lepsze niż na windzie, (szczególnie że niedługo podłącze sobie pilota), system działa mi stabilnie i nic sie nie wiesz, (a na XP ostatnio jak włączyłem to dostałęm zwisa gdy odpaliłem gg) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asasyn Napisano Wrzesień 5, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 5, 2004 Sorry za ten wybuch wscieklosci, mialem dosc, teraz znow jestem na (_linuxie_ → Linuksie) ORT, tyle ze na slackware 10 linuch nie jest zly, pozdrowka:)))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m@rtinez Napisano Wrzesień 5, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 5, 2004 Wrócił syn marnotrawny ... tylko że pomylił domy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wreck Napisano Wrzesień 7, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 7, 2004 Od pewnego czasu gdy pytają się nie w co gram odpowiadam, ze w (_linuxa_ → Linuksa) ORT Kolejnym etapem byla proba ogladania DVD (by the way - wieszalo mi sie pod Winda ) OdpalilemFedore , poszukalem informacji w Inecie - zainstalowalem Xine i obejrzalem (kolejny raz) "Taxi". Sukces. Intryguje mnie temat instalacji windowsowych czcionek "coby Fedora wygladala repiej "(TrueType). Nie da sie jakos inaczej pozbyc brzydkich (nieostrych a jednoczesnie (bez aliasingu) niekwadratowych) fontow ? Wiem, pisalem juz o tym. Co jest przyczyna wyswietlania w Mozilli obrazkow i elementow HTML inaczej niz w Windozie ? Tu zamiescilem zrzuty ekranowe z linux-a: zrzuty Mam na mysli inaczej cieniowane "radio buttony" (Google) ,screen z Multibanku pokazuje o co mi chodzi a'propos obrazkow "oferta dla mlodziezy " i dalej w prawo. To wyglada jak by wyswietlal miejsza ilosc kolorow ? Zainstalowalem Mozille pod Windows rysuje identycznie jak IE6. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Wrzesień 7, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 7, 2004 wina jest pewnie tego że IE nie trzyma się standardów :> ten link co podałeś do zrzutek - to u mnie nie działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Wrzesień 7, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 7, 2004 Tu zamiescilem zrzuty ekranowe z linux-a: zrzuty Wyświetlają się białe stony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wreck Napisano Wrzesień 7, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 7, 2004 Linki poprawione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Wrzesień 7, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 7, 2004 rzeczywiście, strasznie brzydkie te czcionki zajrzyj tu: http://www.mozillapl.org/modules.php?op=mo...order=0&thold=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tajson Napisano Wrzesień 10, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 10, 2004 :lammer: Witam czy może mi ktoś pomóc mam taki problem mam zainstalowany mplayer i jak chce obejżeć jakiś skrawek filmu na stronie to pokazuje mi że potrzebuje x-mplayer co z tym zrobić i jak to ugryść nie mam pojęcia pozdrawiam i dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi