wertiks Napisano Styczeń 28, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 28, 2007 czy da się zainstalować firefox2.0 n fedora 6 . pobrałem plik rozpakowałem i nie za bardzo wiem co dalej ( to znaczy w rozpakowanym w katalogu i kliknałem na plik firefox i nic sie nie dzieje ) moze da sie yumem ???. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stiffler Napisano Styczeń 28, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 28, 2007 Instalacja firefox 2.0: yum update firefox --enablerepo=development Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eras21 Napisano Styczeń 29, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2007 Zrobilem tak, cos tam sie robilo i pod koniec wyrzucil blad .. Error: Missing Dependency: mozilla = 37:1.7.12-5 is needed by package mozilla-devel Error: Missing Dependency: mozilla = 37:1.7.12 is needed by package devhelp Error: Missing Dependency: libgcj.so.7 is needed by package eclipse-pydev Error: Missing Dependency: python-elementtree is needed by package yum Error: redhat-artwork conflicts with redhat-logos < 4.9.3 Error: Missing Dependency: libdbus-1.so.2 is needed by package totem-xine Error: Missing Dependency: mono(glib-sharp) = 2.8.0.0 is needed by package muineError: Missing Dependency: mono(gtk-sharp) = 2.8.0.0 is needed by package muine Error: Missing Dependency: mono(gdk-sharp) = 2.8.0.0 is needed by package muine Error: Unable to satisfy dependencies Error: Package totem-xine needs libdbus-1.so.2, this is not available. Error: Package libswt3-gtk2 conflicts with mozilla. Error: Package muine needs mono(gdk-sharp) = 2.8.0.0, this is not available. Error: Package geronimo-specs-compat needs geronimo-specs = 1.0-0.M2.2jpp.12, this is not available. Error: Package muine needs mono(glib-sharp) = 2.8.0.0, this is not available. Error: Package hal conflicts with kernel < 2.6.17. Error: Package eclipse-pydev needs libgcj.so.7, this is not available. Error: Package muine needs mono(gtk-sharp) = 2.8.0.0, this is not available. Error: Package lucene-devel needs lucene = 0:1.4.3-1jpp.14, this is not available. yum-a mam skonfigurowanego wg. FAQ-a Mozilla zostala jak byla stara... Mam FC 5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wertiks Napisano Styczeń 29, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2007 czy da się zainstalować firefox2.0 n fedora 6 . pobrałem plik rozpakowałem i nie za bardzo wiem co dalej ( to znaczy w rozpakowanym w katalogu i kliknałem na plik firefox i nic sie nie dzieje ) moze da sie yumem ???. udało mi się tą komendą ( ale mam firefoxa 2.0 po angielsku # su - # yum update –enablerepo=development firefox Aby Firefox zagadał do nas po polsku należy zmienić skrót na: firefox %u -UIlocale pl lub firefox %s -UIlocale pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rasp Napisano Styczeń 29, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2007 Aby Firefox zagadal do nas po polsku nalezy zmienic skrót na: firefox %u -UIlocale pl lub firefox %s -UIlocale pl ..lub po prostu w oknie przegladarki wpisac: about:config i zmienic wartosc: general.useragent.locale na: pl-PL Pozdrawiam Rasp.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi