Arbuz Napisano Luty 2, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 2, 2007 Siemanko Jak w tytule przestał działać cały pakiet Office. Wywala tylko komunikat: Uruchomienie aplikacji nie jest możliwe. RegisterServices, configureUcb. Co zrobić? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Luty 2, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 2, 2007 Office? Majaczysz? OpenOffice? GNOME Office? Uruchamiasz to z wiersza poleceń? Troche wiecej informacji by sie przydało... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arbuz Napisano Luty 2, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 2, 2007 Office? Majaczysz? OpenOffice? GNOME Office? Uruchamiasz to z wiersza poleceń? Troche wiecej informacji by sie przydało... Nie majaczę tylko( piszę i objaśniam) klik na ikonce i nic. Ani presentation ani spraedsheet ani open office nie działa tylko jest powyższy komunikat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Luty 2, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 2, 2007 dj_oko nie doczytal (pod)tematu Twojego watka i nie wiedzial o ktorego Office'a Ci chodzi?... Ktorego OOo miales? UX czy standard z repo instalowany yumem? Jesli standard to sprobuj przeinstalowac (remove / install). Nie wywalil Ci sie przypadkiem jakis update? Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Luty 2, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 2, 2007 Ajć. No fakt, nie doczytałem - wybaczcie mi Spróbuj odpalić OpenOffice z konsoli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arbuz Napisano Luty 3, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 3, 2007 Ajć. No fakt, nie doczytałem - wybaczcie mi Spróbuj odpalić OpenOffice z konsoli. Wybaczam Próbowałem z konsoli ale wywala ze nie moze znaleźć pliku wykonywalnego który leży sobie spokojnie jak byk :-)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Luty 3, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 3, 2007 Ale w koncu ktora wersje (i skad) masz zainstalowana? Ja mam [root@inferno ~]# rpm -qa | grep openoffice | sort openoffice.org-base-2.0.4-5.5.10 openoffice.org-calc-2.0.4-5.5.10 openoffice.org-core-2.0.4-5.5.10 openoffice.org-draw-2.0.4-5.5.10 openoffice.org-graphicfilter-2.0.4-5.5.10 openoffice.org-impress-2.0.4-5.5.10 openoffice.org-langpack-pl_PL-2.0.4-5.5.10 openoffice.org-math-2.0.4-5.5.10 openoffice.org-writer-2.0.4-5.5.10 openoffice.org-xsltfilter-2.0.4-5.5.10 i wszystko dziala jak bajka. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arbuz Napisano Luty 3, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 3, 2007 dj_oko nie doczytal (pod)tematu Twojego watka i nie wiedzial o ktorego Office'a Ci chodzi?... Ktorego OOo miales? UX czy standard z repo instalowany yumem? Jesli standard to sprobuj przeinstalowac (remove / install). Nie wywalil Ci sie przypadkiem jakis update? Pozdro HE HE. Nie wiem o co biega z tym UX. OO mam w wersji 2 coś tam dostarczanej na DVD z Fedorą Core6. Update nie wywla się. OO zwalił się jak sobie dobrze przypominam gdy nagle wyłączono prąd podczas ostatnich wichur. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Luty 3, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 3, 2007 No toz pisalem w swoim pierwszym poscie - przeinstaluj. Jak masz dostep do sieci to yum update openoffice.org tez powinno zalatwic sprawe. Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ecik__ Napisano Luty 3, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 3, 2007 Jak masz dostep do sieci to yum update openoffice.org tez powinno zalatwic sprawe. Ewentualnie może warto spróbować uniwersalnego czasem w Linuksach pozbycia się katalogu ~/.openoffice.org2.0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arbuz Napisano Luty 3, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 3, 2007 No toz pisalem w swoim pierwszym poscie - przeinstaluj. Jak masz dostep do sieci to yum update openoffice.org tez powinno zalatwic sprawe. Powodzenia Standard u mnie nie mam netu podpiętego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Luty 5, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 5, 2007 Standard u mnie nie mam netu podpiętego No to poszukaj na plytce / plytkach instalacyjnych pakietow openoffice.org-base-*.rpm openoffice.org-calc-*.rpm openoffice.org-core-*.rpm openoffice.org-draw-*.rpm openoffice.org-graphicfilter-*.rpm openoffice.org-impress-*.rpm openoffice.org-langpack-pl_PL-*.rpm openoffice.org-math-*.rpm openoffice.org-writer-*.rpm openoffice.org-xsltfilter-*.rpm Jesli wszystkie beda w tym samym miejscu to pod konsola, zalogowany jako root zapusc rpm -Uvh --force openoffice.org-*.rpm jesli natomiast beda porozrzucane po kilku plytkach to skopiuj je najpierw do wspolnego folderu na dysku i zapusc to samo... Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi