Skocz do zawartości

Jaki Router Wifi

rafori

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

chce zaczac korzystac z karty wifi w laptopie. Zamierzam kupic router wifi. Bardzo prosze o odpowiedz co wybrac z punktu widzenia dzialania sieci na FC6 oraz latwosci instalacji i konfiguracji.

Z gory dziekuje za informacje.

Pozdrawiam,

Rafal

Boze co ma FC do dzialania routera przeciez to osobne urzadzenie na które system operacyjny nie ma znaczenia. Takie pytania jak jaki dobry sprzet mam kupic to sie zadaje np. Na tweak.pl ale dopiero po przeczytaniu roznych testów np. w gazecie CHIP

FC nie ma nic do dzialania routera i ja dobrze o tym wiem. FC moze miec jednak np. problemy ze sterownikami, obsluga czy np. nieodpowiednia administracja.

Zanim cos kupie, a chcialbym zeby dzialalo na FC, wole upewnic sie tutaj, pytajac Was - ekspertow. Bylo bowiem tak, ze kupilem kiedys MB i przez pol roku nie mialem myszy, a nikt tu nie potrafil mi pomoc.

Zatem wole zapytac sie tutaj przed zakupem niz potem meczyc prosbami o pomoc.

ps. Przed rozpoczeciem tematu szukalem na google i w historii forum.

Nie musicie mnie przeciez mieszac z blotem. Zadalem jedno proste pytanie. Jesli FC jest taka genialna, to po prostu napiszcie, ze cokolwiekm bym nie kupil, sa sterowniki pod FC i komunikacja ze sprzetem przez FC nie bedzie sprawiala problemow. Pytanie czy (_napewno_ → na pewno) ORT z kazdym sprzetem nie ma problemow pod FC. Stad wlasnie moj temat i moje pytanie.

Z gory dziekuje za pomoc.

Nikt Cie z blotem nie miesza... :D

Chodzi po prostu o to, ze do rutera nie potrzebujesz zadnych sterownikow. Pytanie powinno brzmiec raczej: ktory z ruterow polecacie ze wzgledu na prostote konfiguracji / mozliwosci / jakosc (poziom) sygnalu wifi - a na te wlasciwosci zaden system operacyjny nie ma wplywu, to po prostu cechy urzadzenia niezalezne od tego co i jak jest do niego podpiete.

Pozdro