Skocz do zawartości

Aktualizacja I Brak Startu

answer_3

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki problem zainstalowalem fedore core 6 z 6 plyt cd, dystrybucje pod 64 bitowy procesor. Sprzet: Core 2 Duo, 1GB RAM Szukalem na forum ale nie znalazlem odpowiedzi Wszystko dzialalo dobrze az do momentu gdy wyskoczyl mi komunikat ze sa nowe aktualizacje. Po ponownym uruchomieniu kompa (po aktualizacji) wyskakuje mi nastepujacy blad:

agpgart: unable to get memory for grafics translation table
         JMB361: dma_base is invalid

Jak moge to naprawic, jestem nowy w tym temacie wiec prosze o wyruzumialosc. Z gory dziekuje za odpowiedz

Mam taki sam komunikat podczas uruchamiania się komputera, ale nie przeszkadza mi on :) . U mnie nie pojawia się po wyłączeniu w biosie opcji JMicron. Jeśli nie masz podpiętego żadnego urządzenia do IDE lub dwóch dysków RAID zrób tak (ja niestety mam nagrywarki podpięte do IDE).

Nie napisałeś co się dzieje po wystąpieniu błędu, system przestaje się uruchamiać?

Co do:

agpgart: unable to get memory for grafics translation table
jak widzisz problem z grafiką. Napisz jaką masz kartę graficzna pod AGP czy PCI-E. Zobacz czy zainstalowanie sterowników nie rozwiąże problemu. Raczej stawiałbym na to, że coś jest nie tak z ustawieniami w biosie niż z systemem.

Trochę to dziwne bo mam podobną kartę z tą tylko różnicą, że GT. Skoro mówisz, że problemy pojawiły się po aktualizacji to znaczy, że jak wybierasz w grubie wcześniejszą wersję kernela (tą sprzed aktualizacji) to system uruchamia się normalnie? Dopiero teraz zauważyłem, że w 1 poscie napisałeś, że masz wersję 64bitową. Właśnie z powodu takich problemów z wersją 64 bitową zdecydowałem się jako mocno początkujący zainstalować wersję 32 bitową, na której jak do tej pory nie miałem większych problemów na sprzęcie podobnym do Twojego.