SniFF Napisano Luty 6, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 6, 2007 Witam! moja karta to Radeon 9550 128 mb 128bit produkowana przez asusa. Probowałem zainstalować sterowniki sposobem: http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic=11263 oraz tym z faq. zaden nie działa niestety:/ co do faq to podczas wpisywania: [root@ Wojtek]# setsebool -P allow_execmod=1 bash: setsebool: command not found [root@ Wojtek]# ati-fglrx-config-display enable bash: ati-fglrx-config-display: command not found [root@ Wojtek]# Co mam zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amos Napisano Luty 7, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 7, 2007 Masz wejść na roota komendą: su - a nie su Tyle razy już było o tym pisane... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SniFF Napisano Luty 7, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 7, 2007 właśnie przed chwilą zalogowałem sie jako root w ten sposób. chciałe sciagnąc pakiet ale napisał mi ze już ma taki wiec zrobiłem reszte komend które są w faq i niestey nie działa:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danthez Napisano Luty 19, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 19, 2007 Instalacja na forum jest nie do końca dobra. U mnie np. mimo trych ruchów było Mesa GLX Indirect. Robisz tak> najpierw ściągasz repozytoria Livna potem instalujesz yum kmod-fglrx. Po instalacji wpisujesz w terminalu aticonfig --init (oczywiście wszystko jako root) Następnie otwierasz zmień xorga na taki # Xorg configuration created by pyxf86config Section "ServerLayout" Identifier "Default Layout" Screen 0 "aticonfig-Screen[0]" 0 0 InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard" EndSection Section "Files" EndSection Section "Module" Load "dbe" Load "glx" Load "freetype" Load "type1" Load "record" Load "fbdevhw" Load "extmod" Load "dri" EndSection Section "InputDevice" Identifier "Keyboard0" Driver "kbd" Option "XkbModel" "pc105" Option "XkbLayout" "pl" EndSection Section "Monitor" Identifier "aticonfig-Monitor[0]" Option "VendorName" "ATI Proprietary Driver" Option "ModelName" "Generic Autodetecting Monitor" Option "DPMS" "true" EndSection Section "Device" Identifier "aticonfig-Device[0]" Driver "fglrx" Option "UseInternalAGPGART" "no" Option "VideoOverlay" "on" EndSection Section "Screen" Identifier "aticonfig-Screen[0]" Device "aticonfig-Device[0]" Monitor "aticonfig-Monitor[0]" DefaultDepth 24 SubSection "Display" Viewport 0 0 Depth 24 EndSubSection EndSection Section "DRI" Group 0 Mode 0666 EndSection Section "Extensions" Option "Composite" "false" EndSection Jeśli masz dwa rdzenie instalujesz yum kmod-fglrx-smp a opcja z AGPGART jest gdy masz płyte intela Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi