Dro77naR Napisano Wrzesień 6, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 6, 2004 (edytowane) Witam. To moj pierwszy post na tym forum i mam nadzieje, ze nie podpadne nim moderatorom Chce zainstalowac sobie FC2, ale obawiam sie problemow zwiazanych z moja karta graficzna. Otoz posiadam karte Radeon 7200, do ktorej firma ATI nie wydala sterownikow dla (_linuxa_ → Linuksa) ORT. Na Debianie z tego powodu nie bylem w stanie uruchomic srodowiska graficznego (tzn. najpierw sie uruchomilo, ale pozniej, jak zmienilem ustawienia wyswietlania srodowisko graficzne przestalo sie wyswietlac. Ciagle wyskakiwal jakis blad). Na SuSE 9.1 karta zostala rozpoznana jako bodajze Radeon QT i jako taka dziala prawidlowo, tzn. srodowisko graficzne sie uruchamia Jak wyglada ta kwestia w FC2? Czy karta zostanie rozpoznana prawidlowo? Czy bedzie dla niej akceleracja 3D? Eh, widze, ze napisalem w zlym dziale, wiec prosze moderatorow o przeniesienie i nadal cierpliwie czekam na odpowiedz Pozdrawiam Edytowane Wrzesień 6, 2004 przez Dro77naR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemk Napisano Wrzesień 7, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 7, 2004 [ciach] Chce zainstalowac sobie FC2, ale obawiam sie problemow zwiazanych z moja karta graficzna. Otoz posiadam karte Radeon 7200, do ktorej firma ATI nie wydala sterownikow dla (_linuxa_ → Linuksa) ORT. [ciach] Jak wyglada ta kwestia w FC2? Czy karta zostanie rozpoznana prawidlowo? Czy bedzie dla niej akceleracja 3D? [ciach] wedlug mnie nie powinienes miec zadnych klopotow z instalacja czy tez konfiguracja.. do niedawna intensywnie uzywalem radeon 7000 64MB, podczas instalacji byl rozpoznawany, nic nie trzeba bylo poprawiac. 3D rowniez powinno Ci dzialac dokladne info (dostac sie tu mozna linkami ze strony fedora.redhat.com) http://freedesktop.org/~xorg/X11R6.7.0/doc...c/radeon.4.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asasyn Napisano Wrzesień 7, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 7, 2004 Ati radeon 9200SE rozpoznany u mnie został bezbłędnie, Fedora za instalator ma 100 pkt na 100 możliwych:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dro77naR Napisano Wrzesień 7, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 7, 2004 Ale ATI stworzylo (_linuxowe_ → linuksowe) ORT sterowniki dla radeona 9200 a dla 7200 nie. Stad moje pytanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Wrzesień 7, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 7, 2004 Ati radeon 9200SE rozpoznany u mnie został bezbłędnie, Fedora za instalator ma 100 pkt na 100 możliwych:) Ja też używam radeona 9200SE i chociaż został rozpoznany i działał to jednak chromium B.S.E skakał. (brak akceleracji). Ale zainstaloałem fglrx i wszystko jest wporządku fglrx chyba nie obsługuje radeona 7000, więc karta będzie działać, X odpalisz, ale nie będziesz miał akceleracji i w gry nie zagrasz, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dro77naR Napisano Wrzesień 9, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 9, 2004 No to Fedora zainstalowana. Karta graficzna od razu zostala rozpoznana prawidlowo I super. Teraz musze sobie poradzic z 1500 innych problemow, bo ta Fedora wcale taka prosta i intuicyjna nie jest. Niemniej dziekuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemk Napisano Wrzesień 9, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 9, 2004 No to Fedora zainstalowana. Karta graficzna od razu zostala rozpoznana prawidlowo I super. Teraz musze sobie poradzic z 1500 innych problemow, bo ta Fedora wcale taka prosta i intuicyjna nie jest. Niemniej dziekuje Cieszymy sie razem z Toba Czeka Ciebie tylko 1258 problemow, pogloski o 1500 problemsach sa mocno przesadzone! Fedora nie jest dla wszystkich, tylko dla wybranych pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dro77naR Napisano Wrzesień 10, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 10, 2004 Hmm, no ja wybranym nie jestem. Wnerwialo mnie te 1500 problemow i zainstalowalem SuSE, z ktorego jest duzo bardziej zadowolony Niemniej dziekuje za dobre slowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi