Skocz do zawartości

Fedora 6 I Compiz

FuXx^

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Chcialbym miec te rozne fajerwerki itd :) Mam zainstalowanego beryl'a. Robilem na rozne, rozniste sposony bo Desktop Effects nie chce mi dzialac nie wiem dlaczego :( mam nvidia gf 7600gt. zrobilem yum instal kmod-nvidia, wszystko poszlo gladko. ale nie dziala mi config-nvidia-display enable. normalnie juz nie wiem co mam zrobic ? gdy zalacza beryl manager to mi wszystko znika z pulpitu, wlacza sie tryb textowy i za chwile zalacza sie okno logowania, loguje sie i i jak by nigdy nic sie nie stlao dalej mam to co mialem... ;/ blagam niech mi ktos pomoze :( nie wiem czy beryl czy compiz, wszystko mi jedno tylko zeby byly wszystkie bajerki itd. jadro tez mam updatowane, mam wszystkiego zrobiony update :)

Tak edytowalem xorg.conf w/g intrukcji podanej przez beryl-projects i wyskakuje mi blad... ;/ moglby mi ktos napisac jak powinien byc napisany xorg.conf od poczatku do konca, bo za kazdym razem kiedy go wyedytuje to zaiesza mi sie x serwer i musze poczekac chwile az mi sie zresetuje do default'owych ustawien. juz naprawde rece m iopadaja. jestem nowcjuszem w (_linuxie_ → Linuksie) ORT a i tak jestem z siebie dumny ze normalnie az tyle sam zrobilem ^^ :D o ale coz nie wyszlo ;/

Na tym co mi podales wyskakuje mi ze nie mozna uruchomic xserwera ze stara konfiguracja.. ;/ podkreslam ze mam fc6. aha apropo zainstalowalem sterowniki poprzed yum install nvidia-kmod, i gdzies czytalem ze trzeba wpisac jedna komedne a na koncu nvidia-config-display enable, i wlasnie ta ostatnia komenda nie ma u mnie pokrycia bo nie dziala. moze to dlatego ?

Kurcze.. wlaczam Lina i patrze, a tu nie dziala beryl.. ;/ wlacza sie niby dziala, ale zadnych fajerwerkow graficznych ani nic ;/ wie ktos moze co sie moglo stac ? nic nie przestawialem w berylu od momentu kiedy dzialal poprawnie :/

nic nie przestawialem w berylu od momentu kiedy dzialal poprawnie :/
A nie zupdateowal Ci sie przypadkiem ostatnio?

W przeciagu ostatnich 2-3 dni widzialem ze mi komp co najmniej 2 razy ciagnal pakiety z berylem w nazwie...

Tyle, ze u mnie nic sie po tych updateach nie zepsulo. Jak dzialalo tak dziala.

Pozdro

Wy chyba macie za dobre / za nowe grafy ;)

U mnie na starej wysluzonej GF4Ti4200 nic podobnego sie nie dzieje... filmy smigaja z wlaczonym berylem pod wszystkim (no prawie ;) bo uzywam tylko vlc, xine, mplayer/gmplayer) zarowno w okienkach jak i na full-screen.

Pozdro