FuXx^ Napisano Luty 8, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 8, 2007 Witam. Chcialbym miec te rozne fajerwerki itd Mam zainstalowanego beryl'a. Robilem na rozne, rozniste sposony bo Desktop Effects nie chce mi dzialac nie wiem dlaczego mam nvidia gf 7600gt. zrobilem yum instal kmod-nvidia, wszystko poszlo gladko. ale nie dziala mi config-nvidia-display enable. normalnie juz nie wiem co mam zrobic ? gdy zalacza beryl manager to mi wszystko znika z pulpitu, wlacza sie tryb textowy i za chwile zalacza sie okno logowania, loguje sie i i jak by nigdy nic sie nie stlao dalej mam to co mialem... ;/ blagam niech mi ktos pomoze nie wiem czy beryl czy compiz, wszystko mi jedno tylko zeby byly wszystkie bajerki itd. jadro tez mam updatowane, mam wszystkiego zrobiony update Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stiffler Napisano Luty 8, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 8, 2007 A edytowales xorg.conf ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzeszko Napisano Luty 8, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 8, 2007 albo przynajmniej rozglądnołes się po forum? Jak spojżysz na to subforum to co drugi topic jest o berylu lub compizie. W jednym nawet jest podane rozwiązanie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FuXx^ Napisano Luty 8, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 8, 2007 Tak edytowalem xorg.conf w/g intrukcji podanej przez beryl-projects i wyskakuje mi blad... ;/ moglby mi ktos napisac jak powinien byc napisany xorg.conf od poczatku do konca, bo za kazdym razem kiedy go wyedytuje to zaiesza mi sie x serwer i musze poczekac chwile az mi sie zresetuje do default'owych ustawien. juz naprawde rece m iopadaja. jestem nowcjuszem w (_linuxie_ → Linuksie) ORT a i tak jestem z siebie dumny ze normalnie az tyle sam zrobilem ^^ o ale coz nie wyszlo ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stiffler Napisano Luty 8, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 8, 2007 http://wklej.org/id/2617577c4f Na nim beryl działa wyśmienicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FuXx^ Napisano Luty 8, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 8, 2007 Na tym co mi podales wyskakuje mi ze nie mozna uruchomic xserwera ze stara konfiguracja.. ;/ podkreslam ze mam fc6. aha apropo zainstalowalem sterowniki poprzed yum install nvidia-kmod, i gdzies czytalem ze trzeba wpisac jedna komedne a na koncu nvidia-config-display enable, i wlasnie ta ostatnia komenda nie ma u mnie pokrycia bo nie dziala. moze to dlatego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FuXx^ Napisano Luty 9, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 9, 2007 ok. juz sobie poradzilem. zrobilem tak jak do gory, ale wczesniej musialem wywalic calego kernel'a i dziala teraz sie pomecze z autostartem beryla i bedzie ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
da_niel Napisano Luty 9, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 9, 2007 ale wczesniej musialem wywalic calego kernel'a i dziala no to szacuneczek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FuXx^ Napisano Luty 9, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 9, 2007 Kurcze.. wlaczam Lina i patrze, a tu nie dziala beryl.. ;/ wlacza sie niby dziala, ale zadnych fajerwerkow graficznych ani nic ;/ wie ktos moze co sie moglo stac ? nic nie przestawialem w berylu od momentu kiedy dzialal poprawnie :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Luty 9, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 9, 2007 nic nie przestawialem w berylu od momentu kiedy dzialal poprawnie :/A nie zupdateowal Ci sie przypadkiem ostatnio? W przeciagu ostatnich 2-3 dni widzialem ze mi komp co najmniej 2 razy ciagnal pakiety z berylem w nazwie... Tyle, ze u mnie nic sie po tych updateach nie zepsulo. Jak dzialalo tak dziala. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzeszko Napisano Luty 9, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 9, 2007 po prostu - nie ma załączonego Beryla jako menedżera okien... Dzisiaj nastepne uaktualnienie do berylka było w paczkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz69 Napisano Luty 9, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 9, 2007 Mi beryl dziala ale gdy go odpalam jako beryl --use-copy wczesniej odpalam osobno beryl-manager. Fajnie to wyglada ale cos mplayer nie odtwarza filmow. Mam karte GF 7600 gt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosi#1 Napisano Luty 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 10, 2007 z tymi filmami mam ten sam problem... ale tylko wtedy kiedy dam na fullscreen`a :/ dlatego wyłączam beryla jak chce oglądać film. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzeszko Napisano Luty 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 10, 2007 mnie zaczyna irytować to, że jak zamykam/minimalizuję okno to efekt "zawiesza" się na momencik - robi taki "freeze". Czasami nie robi - chodzi płynnie, ale częściej zawiesza się. I kurna wkurza mnie to... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Luty 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 10, 2007 Wy chyba macie za dobre / za nowe grafy U mnie na starej wysluzonej GF4Ti4200 nic podobnego sie nie dzieje... filmy smigaja z wlaczonym berylem pod wszystkim (no prawie bo uzywam tylko vlc, xine, mplayer/gmplayer) zarowno w okienkach jak i na full-screen. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi