dex_84 Napisano Luty 12, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 12, 2007 Witam Forumowiczów Od pewnego czasu pozbyłem się Windowsa XP na rzecz Fedory Core 5, i w razie wszelkich problemów zaglądałem tu. Wasze odpowiedzi okazywały się bardzo pomocne w rozwiązywaniu moich problemów. Tym razem jednak nie znalazłem tu nikogo, kto już by wcześniej się zetknął z moim problemem. Zmusiło mnie to do rejestracji i założenia tego wątku. Ale do rzeczy: Problem mój polega na tym, że odtwarzanie filmów ze stron przez protokół MMS działa tylko do momentu wyczerpania danych z bufora zapełnionego po pierwszym połączeniu ze strumieniem. Po opróżnieniu (odtworzeniu) zawartości bufora MPlayer nie potrafi zbuforować dalszej części strumienia i jej poprawnie wyświetlić, tylko opuszcza kolejne klatki i powoduje "cięcie" obrazu i dźwięku Korzystam ze sterowników vo: x11 / ao: alsa. W sieci działa serwer proxy, który ustawiłem w .bashrc. Próbowałem z wyłączonym firewallem i SELinux. Dalej nic. Łącze mam 512/128 więc powinno wystarczyć. Głowię się nad tym już parę dni. Help! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Luty 12, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 12, 2007 Sprawdz czy masz ten sam objaw pod np. vlc (videolan-client) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dex_84 Napisano Luty 13, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 13, 2007 wgrałem VLC, znalazłem jeszcze pakiet FFMPEG, a odtwarzacz mi z kolei wypluwa coś takiego: main debug: unlocking module "trivial_mixer" main debug: Program doesn't contain anymore ES main debug: unlocking module "asf" main debug: unlocking module "access_http" main debug: thread 96410528 joined (src/input/input.c:386) main debug: creating new input thread main debug: waiting for thread completion main debug: thread 96410528 (input) created at priority 0 (src/input/input.c:230) main debug: `mms://av.wp.pl/wptv-rozrywka' gives access `mms' demux `' path `av.wp.pl/wptv-rozrywka' main debug: creating demux: access='mms' demux='' path='av.wp.pl/wptv-rozrywka' main debug: looking for access_demux module: 0 candidates main warning: no access_demux module matched "mms" main debug: creating access 'mms' path='av.wp.pl/wptv-rozrywka' main debug: looking for access2 module: 6 candidates access_mms debug: waiting for connection... main debug: net: connecting to av.wp.pl port 1755 main debug: connection in progress main warning: connection to av.wp.pl port 1755 : Połączenie odrzucone access_mms error: failed to open a connection (tcp) access_mms debug: waiting for connection... main debug: net: connecting to av.wp.pl port 1755 main debug: connection in progress main warning: connection to av.wp.pl port 1755 : Połączenie odrzucone access_mms error: failed to open a connection (tcp) access_mms error: cannot connect to server main debug: net: connecting to av.wp.pl port 80 main debug: connection in progress access_mms debug: HTTP reply 'HTTP/1.0 200 OK' access_mms debug: stream type = broadcast access_mms debug: complete header size=7394 access_mms debug: packet count=35673 packet size=2888 access_mms debug: starting stream main debug: net: connecting to av.wp.pl port 80 main debug: connection in progress access_mms error: error: HTTP/1.0 400 Bad Request access_mms error: cannot start stream access_file warning: av.wp.pl/wptv-rozrywka: Nie ma takiego pliku ani katalogu cdda warning: could not open av.wp.pl/wptv-rozrywka access_gnomevfs warning: cannot parse MRL mms://av.wp.pl/wptv-rozrywka or unsupported protocol main warning: no access2 module matching "mms" could be loaded main error: no suitable access module for `mms://av.wp.pl/wptv-rozrywka' main debug: thread 96410528 joined (src/input/input.c:386) main: nothing to play Dźwięk słyszę tylko we wstępie, obrazu nie ma. Na stronie odtwarzacza wyczytałem, że nie ma wsparcia dla VM3 (WMV9) pod Linuksa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Luty 13, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 13, 2007 Nie wiem jak Ty tego swojego vlc odpalales, ale moj stanowczo twierdzi ze pod podanym adresem/portem nie ma streama... [exbros@inferno ~]$ vlc mms://av.wp.pl/wptv-rozrywka VLC media player 0.8.6a Janus [00000318] main access error: Connection to av.wp.pl port 1755 failed: Połączenie odrzucone [00000318] access_mms access error: failed to open a connection (tcp) [00000318] main access error: Connection to av.wp.pl port 1755 failed: Połączenie odrzucone [00000318] access_mms access error: failed to open a connection (tcp) [00000318] access_mms access error: cannot connect to server [00000318] access_mms access error: cannot read data [00000318] access_mms access error: error: HTTP/1.0 400 Bad Request [00000318] access_mms access error: cannot start stream [00000315] main input error: no suitable access module for `mms://av.wp.pl/wptv-rozrywka' [00000306] main playlist: nothing to play Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roger_sanchez87 Napisano Luty 14, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 14, 2007 Hmmm ciekawe: mplayer mms://av.wp.pl/wptv-rozrywka MPlayer 1.0rc1-rpm.livna.org-4.1.1 © 2000-2006 MPlayer Team CPU: Intel® Celeron® CPU 2.00GHz (Family: 15, Model: 2, Stepping: 9) CPUflags: MMX: 1 MMX2: 1 3DNow: 0 3DNow2: 0 SSE: 1 SSE2: 1 Compiled with runtime CPU detection. mplayer: could not connect to socket mplayer: No such file or directory Failed to open LIRC support. You will not be able to use your remote control. Playing mms://av.wp.pl/wptv-rozrywka. STREAM_ASF, URL: mms://av.wp.pl/wptv-rozrywka Resolving av.wp.pl for AF_INET6... Couldn't resolve name for AF_INET6: av.wp.pl Resolving av.wp.pl for AF_INET... Connecting to server av.wp.pl[212.77.100.200]: 1755... connect error: Connection refused Resolving av.wp.pl for AF_INET6... Couldn't resolve name for AF_INET6: av.wp.pl Resolving av.wp.pl for AF_INET... Connecting to server av.wp.pl[212.77.100.200]: 80... Resolving av.wp.pl for AF_INET6... Couldn't resolve name for AF_INET6: av.wp.pl Resolving av.wp.pl for AF_INET... Connecting to server av.wp.pl[212.77.100.200]: 80... Cache size set to 120 KBytes Cache fill: 0.00% (0 bytes) ASF file format detected. VIDEO: [WMV3] 320x240 24bpp 25.000 fps 0.0 kbps ( 0.0 kbyte/s) ========================================================================== Opening video decoder: [dmo] DMO video codecs DMO dll supports VO Optimizations 0 1 DMO dll might use previous sample when requested GetOutput r=0x0 size:230400 align:1 StreamCount r=0x0 1 1 Decoder supports the following formats: YV12 YUY2 UYVY YVYU RGB8 RGB555 RGB565 RGB24 RGB32 Decoder is capable of YUV output (flags 0x1b) VDec: vo config request - 320 x 240 (preferred colorspace: Packed YUY2) VDec: using Planar YV12 as output csp (no 0) Movie-Aspect is undefined - no prescaling applied. VO: [xv] 320x240 => 320x240 Planar YV12 Selected video codec: [wmv9dmo] vfm: dmo (Windows Media Video 9 DMO) ========================================================================== ========================================================================== Opening audio decoder: [ffmpeg] FFmpeg/libavcodec audio decoders AUDIO: 44100 Hz, 2 ch, s16le, 48.0 kbit/3.40% (ratio: 6003->176400) Selected audio codec: [ffwmav2] afm: ffmpeg (DivX audio v2 (FFmpeg)) ========================================================================== AO: [alsa] 48000Hz 2ch s16le (2 bytes per sample) Starting playback... A: 767.9 V: 767.9 A-V: 0.010 ct: -0.522 455/455 8% 2% 2.3% 0 0 28% Exiting... (Quit) Mplayer z livny, codeki ze strony mplayera. Wszystko śmiga! OS: FC 6 (dziś aktualizowana) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amos Napisano Luty 14, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 14, 2007 Exbros, czytaj dokładnie: [00000318] main access error: Connection to av.wp.pl port 1755 failed: Połączenie odrzucone On podaje, że nie może się połączyć, a nie że nie ma strumienia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roger_sanchez87 Napisano Luty 14, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 14, 2007 @exbros pewnie dlatego, że z poza Polski się łączysz Ja mam "wczasy" u rodziny w Polsce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Luty 14, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 14, 2007 Exbros, czytaj dokładnie: [00000318] main access error: Connection to av.wp.pl port 1755 failed: Połączenie odrzucone On podaje, że nie może się połączyć, a nie że nie ma strumienia... Czyzby? Wbrew pozorom czytam dokladnie, ale chyba zastosowalem za duzy skrot myslowy... Mialem na mysli to, ze skoro serwer odrzuca polaczenie przychodzace, w dodatku przychodzace na poprawny port - to znaczy ze pod tym adresem / na tym porcie nie ma dla mnie strumienia. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amos Napisano Luty 14, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 14, 2007 He, he, he, wrzucilem sobie ten link w Kaffeine i wlasnie ogladam teledysk Pet Shop Boys. Tyle, ze na poczatku pojawilo sie okienko z informujace, ze serwer odrzuca polaczenie. Dziwne... Hmmm... doszlo do 23 minut i zablokowalo mi Kaffeinke. Dziadostwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dex_84 Napisano Luty 15, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 15, 2007 Udało się Znajomość opcji Mplayera widać nie zaszkodzi Rozwiązanie problemu (na które do teraz nie wiem jak wpadłem) przedstawia się następująco: mplayer [-vo x11 -ao alsa] -loop 0 http_proxy://(adres bez http://):8080/http://av.wp.pl/wptv-(kanał) -cache 512 A teraz po kolei o co chodzi: Kodeki są opcjonalne, loop konieczny, bo po odtworzeniu nawet czołówki z logo WPTV, MPlayer zrobi nam Quit Jak widać zmienna środowiskowa http_proxy w .bashrc z proxy nieprzydatna, trzeba pisać tu Kanały do wyboru - news, rozrywka, biznes, erotyka Po nazwie kanału żadnych ASX-ów itp. A ja głupek się łączyłem do URL-a z tą długą ścieżką... n/c Jakiś cache na te dane Czasem trochę CPU Usage podskakuje, ale chodzi Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi