student Napisano Luty 13, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 13, 2007 witam mam taka sprawę jak wpisać w /etc/fstab tak żeby dyski z windowsa miały prawa RWX dla wszystkich userów (_odrazu_ → od razu) ORT po starcie FC6 oto fragent mojego fstab: /dev/hda6 /media/hda6 vfat rw,defaults 0 0 /dev/hda5 /media/hda5 vfat rw,defaults 0 0 /dev/hda1 /media/hda1 vfat rw,defaults 0 0 /dev/hdb1 /media/hdb1 ntfs-3g dmask=022,fmask=133,auto,locale=hu_HU.UTF-8,user 0 0 dodam jeszcze że za każdym razem musze dawać chmod żeby coś zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Luty 13, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 13, 2007 witam mam taka sprawe jak wpisac w /etc/fstab tak zeby dyski z windowsa mialy prawa RWX dla wszystkich userów (_odrazu_ → od razu)Jak napisze tak jak na post olej3232 (w innej sprawie) to ktos mnie przywola do porzadku jak to zrobil SebOOl, wiec tym razem tylko uprzejmie zaproponuje skorzystanie z wyszukiwarki. Hint: do wyszukiwarki wpisz "ntfs-3g". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi