Skocz do zawartości

Powrót Do Stabilnego Jadra

outlaw

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

potrzebowałem swego czasu jakiegoś programu więc do repozytoriów (_yum'a_ → yuma) ORT dodałem kilka testowych i developerskich. Zgapiłem sprawę i wykonałem upgrade (a nawet już kilka) jadra do wersji niestabilnej. Co zrobić aby powrócić do stabilnej wersji jajka no i aby w przyszłości update nie pobierał mi tylko stabilne wersje ?

Dodam iż wywaliłem wpisy o repozytoriach testowych i developerskich a mimo to ściągają mi się wersje niestabilne, np. wczoraj zainstalowało mi się 2.xxx.19-1.2911 :-(

A nie było tak iz tylko parzysta cyfra na trzeciej pozycji wskazywała iz jest to wersja stabilna ?

OK, no to aby rozszerzyć sprawę powiem skąd ten watek :-). Na jądrze z serii 18'tek k3b hula bez problemu, na wersji 19 rzuca mnóstwo komunikatów k3b odpala sie kilka minut, a komputer dostaje czkawki i średni czas reakcji np. na ruszenie muszka wynosi powyżej 10s :-(

mimo to sciagaja mi sie wersje niestabilne, np. wczoraj zainstalowalo mi sie 2.xxx.19-1.2911 :-(
U mnie tez, chociaz nigdy nie instalowalem unstable :)

Nie wiem co u Ciebie znaczy "xxx" ale jesli xxx=6 to raczej OK? O ile pamietam parzysta cyfra po pierwszej kropce oznacza wersje stabilna? W kazdym razie najnowszy "build" stabilnego jajka dla Fedory to 2.6.19-1.2911.fc6.

[Off Topic]

ruszenie muszka wynosi powyzej 10s :-(
Zainstaluj myszke ;)