exbros Napisano Luty 19, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 19, 2007 BTW Przy jkim sprzecie FC6 z Berylkiem pracuje sprawnie i szybko? Ja mam AXP 2000+ @ 2GHz, 512 MB RAM, R9200 i widac, ze Fedorka zadaje mu dosc duzo pracy. Dziala swietnie (nie widac roznicy w dzialaniu w porownaniu do zwyklego GNOME) na PIII-S 1266, Asus TUSL2-C, 512MB, GF4 Ti4200. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suryx Napisano Luty 19, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 19, 2007 Juz wiem to chodzi o uruchamianie automatycznie beryla .. Otworz plik /etc/rc.d/ -> Edytuj go rc.local beryl-manager <<<---- dodaj liste w koncu Pozdro Jestem miniekspertem ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shrek999 Napisano Kwiecień 5, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 5, 2007 witm... mam taki sam problem jak autor topicu. ati x1400 + fglrx (opengl dziala!) + xgl + beryl = beryl menager sie wlacza ze startem ale nic nie dziala.. kostki brak. efektow brak...a jakos nie moge znalezdz rozwiazania ;/ moze cos poradzicie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Kwiecień 5, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 5, 2007 klikając prawym przyciskiem myszki na ikonie beryla możesz wybrać jaki silnik ma działać, nie pamiętam dokładnie jak to sie zwie ale tam jest beryl. U mnie czasem włącza sie KWin i muszę przełączać na beryla...może to pomoże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shrek999 Napisano Kwiecień 6, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 6, 2007 mam metacity... jak klikam beryla to mryga mi ekran i stowrotem sie metacity wlacza ;/ edit: Xlib: extension "XFree86-DRI" missing on display ":0.0". ************************************************************** * Beryl system compatiblity check * ************************************************************** Detected xserver : AIGLX Checking Display :0.0 ... Checking for XComposite extension : passed (v0.3) Checking for XDamage extension : passed Checking for RandR extension : passed Checking for XSync extension : passed Checking Screen 0 ... Checking for GLX_SGIX_fbconfig : passed Checking for GLX_EXT_texture_from_pixmap : passed Xlib: extension "XFree86-DRI" missing on display ":0.0". Checking for non power of two texture support : failed Support for non power of two textures missing Xlib: extension "XFree86-DRI" missing on display ":0.0". beryl: glXBindTexImageEXT is missing beryl: Failed to manage screen: 0 beryl: No manageable screens found on display :0.0 poko co wiem ze to wina aiglx'a chodziciaz instalowalem xgl'a ;/ poko co wiem co powoduje problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wywern Napisano Maj 17, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 17, 2007 mam metacity... jak klikam beryla to mryga mi ekran i stowrotem sie metacity wlacza ;/ <CIACH> A ja mam KWin, ale efekty mam takie jak ty. Gdzie znalazłeś tego loga? Już znalazłem sam: ******* * Beryl system compatiblity check * ************************************************************** Detected xserver : NVIDIA Checking Display :0.0 ... Checking for XComposite extension : passed (v0.3) Checking for XDamage extension : passed Checking for RandR extension : passed Checking for XSync extension : passed Checking Screen 0 ... Checking for GLX_SGIX_fbconfig : passed Checking for GLX_EXT_texture_from_pixmap : passed Checking for non power of two texture support : passed Checking maximum texture size : passed (4096x4096) Relaunching beryl with __GL_YIELD="NOTHING" ************************************************************** * Beryl system compatiblity check * ************************************************************** Detected xserver : NVIDIA Checking Display :0.0 ... Checking for XComposite extension : passed (v0.3) Checking for XDamage extension : passed Checking for RandR extension : passed Checking for XSync extension : passed Checking Screen 0 ... Checking for GLX_SGIX_fbconfig : passed Checking for GLX_EXT_texture_from_pixmap : passed Checking for non power of two texture support : passed Checking maximum texture size : passed (4096x4096) beryl: Another composite manager is already running on screen: 0 beryl: No manageable screens found on display :0.0 trying '/home/iek/.xcompmgrrc' as configfile finished parsing the config file Nawet koniec jest taki sam... Mam xorg.conf zgodny (tak mi się wydaje) z tym: http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic...st=0#entry89231 Co teraz spróbować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wywern Napisano Maj 21, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 21, 2007 <CIACH> beryl: Another composite manager is already running on screen: 0 beryl: No manageable screens found on display :0.0 trying '/home/iek/.xcompmgrrc' as configfile finished parsing the config file[/code] Nawet koniec jest taki sam... Mam xorg.conf zgodny (tak mi się wydaje) z tym: http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic...st=0#entry89231 Co teraz spróbować? Próbowałem pisać w różnych wątkach, na różnych forach i nic... No, ale skoro nikt mi nie odpowiedział, to sam to zrobię: otóż wyguglałem że beryla należy w takim momencie uruchomić nie przez "beryl-manager" tylko "beryl --replace & beryl-manager" u mnie to zadziałało. Zaraz na mnie nakrzyczą, że sam sobie odpisuję, ale moim zdaniem tak jest łatwiej znaleźć tego posta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beavis Napisano Maj 28, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 28, 2007 Drodzy forumowicze.... wczoraj wieczorem zamknalem sesje X (Fedora 6) przez kill - 9 w terminalu... otorz to pozniejszym ponownym uruchomieniu komputera nie mam efektow beryla ktore mialem przedtem (np brak kostki) i nie laduje mi sie gdesklets. Podejrzewam ze jakis plik konfiguracyjny zostal podmieniony... tylko nie wiem jaki i gdzie... jak mozna w najprostszy sposob doprowadzic system do poprzedniego stanu (aby nie spedzic znowu calych dni na wszystkie ustawienia)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wywern Napisano Czerwiec 5, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 5, 2007 Może iksy nadpisały ci xorg.conf? Spróbuj przywrócić starą (poprzenią) wersję. U mnie taki efekt był, jak próbowałem zmienić komendę uruchamiającą beryla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi