MitS Napisano Luty 24, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 24, 2007 Witam! Mam drobny problem z skonfigurowaniem drukarki w ssieci domowej .... Problem wygląda następujaco: Posiadam drukarke HP 5150 która jest zainstalowana na WINDOWSIE i działa wszystko ... Moja fedora działą na laptopie który łączy się po przez LAN do windowsa. W windowsie drukarka zostałą udostępniona, a w fedorze zainstalowane wszystkie rzeczy które zostały opisane tu: http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic=10563 No i przyszedł czas dodania drukarki... odpalam z roota hp-setup pokazuje mi sie typowe qt okienko w którym wybieram pozycje: Network/Ethernet/Wireless (direct connection or JetDirect) i klikam Next i zamiast wyłapać mi drukarkę to wypisuje błąd: No devices found. Please make sure your printer is properly connected and powered-on próbowałem znaleźć manulanie drukarke, ale wpisanie adresu komputera 192.168.0.2 nic nie pomogło ... Próbowałem też cupsem skonfigurować sieciowo drukarke ale równiez bez pozytywnych skutków .... Gdyby był ktoś tak miły i pomgół mi krok po kroku skonfigurować drukarke pod fedorą byłbym wdzieczny. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MitS Napisano Luty 26, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 26, 2007 hmm ... nikt (_na prawde_ → naprawdę) ORT nie wie jak rozwiązać ten problem ??? Ładnie prosze Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrew Napisano Luty 26, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 26, 2007 Witam! Znalezione w sieci, nie testowałem!!! samba Pozdrowienia, andrew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi