jjj Napisano Marzec 9, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 9, 2007 Czy potraficie wyjaśnić istotę zmian, które uniemożliwiły (jak dotąd) kompilację Glame pod FC6, mimo że we wcześniejszych Fedorach nie było z tym problemu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ecik__ Napisano Marzec 9, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 9, 2007 A mógłbyś nam wyjaśnić istotę problemy i czemu konkretnie jeszcze nie zdołałeś tego skompilować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjj Napisano Marzec 10, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 10, 2007 A mógłbyś nam wyjaśnić istotę problemy i czemu konkretnie jeszcze nie zdołałeś tego skompilować? Sorry, rzeczywiście mało informacji. Ale aplikacja jest tak znana, że sądziłem, iż problem jest znany zainteresowanym równie dobrze i że nie trzeba go opisywać. po pierwsze nie ,,jeszcze'' bo nie spędziłem nad tym wiele czasu. Dla dotychczasowych wydań istniały oficjalne rpm-y. Dla szóstki nie ma mimo że czasu od edycji minęło już sporo. Oto jeden z przykładów: http://apt.sw.be/dries/packages/glame/fc6-...buildlog.txt.gz Spróbowałem kompilacji ze źródeł z glame.sourceforge.net. ./configure przechodzi pomyślnie, na etapie kompilacji dostaję undefined reference to GLAME_NEWCELL czyli zapewne nie udało się rozwinąć makrodefinicji. Jeszcze krótki kurs po sieci, i np. http://lists.rpmforge.net/pipermail/svn-co...ber/003729.html zeznaje o tym samym błędzie. Rozumiem z tego, że biblioteki systemu są w FC6 na tyle ,,inne'', że nie sposób skompilować glame nie pisząc dodatkowego interfejsu lub nie modyfikując kodu. Pytałem tylko gdzie i z czego wynikły te zmiany sądząc, że ktoś bardziej od mnie dociekliwy już to wie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi