orzeszko Napisano Marzec 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 10, 2007 ~/.xinitrc #!/bin/sh xsetroot -solid darkgreen exec xclock i czemu po zalogowaniu sie do sesji TWM nie mam ciemnozielonego pulpitu i odpalonego xclocka? Czy ten xinitrc to jakaś atrapa? Manager logowania gdm, okienka twm ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ecik__ Napisano Marzec 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 10, 2007 Czy ten xinitrc to jakaś atrapa? Manager logowania gdm, okienka twm ... Jeśli używasz gdma to .xinitrc z katalogu domowego nie jest odpalany. Jedynie to, co masz w /etc/X11/xinit/xinitrc.d. Więc albo dopisz to sobie tam, albo zrezygnuj z gdma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzeszko Napisano Marzec 10, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 10, 2007 chciałem mieć xdm-a, ale o problemach z nim pisałem w innym topiq. Inaczej - czy nie mogę wrzucić czegoś do /etc/X11/xinit/xinitrc.d żeby odpalał .xinitrc z katalogów domowych użyszkodników - przecież .xinitrc to nic innego jak skrypt powłoki ... EDIT: heh, zrobiłem! Po przeczytaniu zawartości plików /etc/X11/xinit/xinitrc.d/ a dokładnie xinput.sh doszedłem do wniosku, że jak skopiuje ~/.xinitrc do ~/.xinputrc to powinno mi to zadziałać tak jak chce. I działa Dzieki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi