Marcin.Wow Napisano Marzec 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 10, 2007 niestety niestety niestety w trakcie różnych robót zrobiłem z rozpędu rm -rf /root/rpmbuild jak go odzyskać? bo teraz mam coś takiego: # yumdownloader -e core-source -e updates-source --source kernel # rpm -Uvh kernel-2.6.19-1.2911.6.5.fc6.src.rpm błąd: otwarcie kernel-2.6.19-1.2911.6.5.fc6.src.rpm nie powiodło się: Nie ma takiego pliku ani katalogu # rpmbuild -bp --target=$(uname -m) /usr/src/redhat/SPECS/kernel-2.6.spec Budowanie dla platform: i686 Budowanie dla i686 błąd: stat nie powiodło się /usr/src/redhat/SPECS/kernel-2.6.spec: Nie ma takiego pliku ani katalogu co mam zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 11, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 11, 2007 jak go odzyskać? bo teraz mam coś takiego:A jak to się stało, że pojawił Ci się katalog /root/rpmbuild oraz źródła jądra? Powtórz operacje i po sprawie. Swoją drogą budowanie jajka na roocie to nie jest dobry pomysł (http://fedora.redhat.com/docs/drafts/rpm-g...en/ch13s02.html pkt.13.2.2.2). Poszukaj sobie o budowaniu pakietów jako "nie-root". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi