Skocz do zawartości

Jak Zainstalowac Styl Okna

wodna_owca

Rekomendowane odpowiedzi

Style KDE najczęściej są w zwykłych źródłach (jest to napisane w dokumentacji KDE, ale widzę, że mówienie Ci, żebyś rtfm nic nie daje...). Ten theme też jest właśnie w takiej formie. Proces instalacji wygląda więc tak, jak proces kompilacji i instalacji każdego innego softu w formie źródłowej. Rozpakowanie (w man tar masz opis jakimi komendami rozpakowuje się poszczególne typy archiwów), ./configure, make, make install.

Style KDE najczęściej są w zwykłych źródłach (jest to napisane w dokumentacji KDE, ale widzę, że mówienie Ci, żebyś rtfm nic nie daje...). Ten theme też jest właśnie w takiej formie. Proces instalacji wygląda więc tak, jak proces kompilacji i instalacji każdego innego softu w formie źródłowej. Rozpakowanie (w man tar masz opis jakimi komendami rozpakowuje się poszczególne typy archiwów), ./configure, make, make install.

Dzieki stary za instrukcje krok po kroku

"./configure, make, make install"

tyle to sam wyczytalem z pliku install w tym archiwum ale chyba coś jeszcze musze w konsoli wpisać??

JESZCZE WIĘKSZE DZIEKI

"Proces instalacji wygląda więc tak, jak proces kompilacji i instalacji każdego innego softu w formie źródłowej"

jak bys przeczytał mojego posta do konca i ze zrozumieniem to bys wiedział że ja nie wiem jak sie kompiluje i instaluje pliki w formie źródłowej

świetnie dużo mi pomogłeś a raczej utwierdziłes mnie w myśli że bardzo niewiele umiem z tym linuxem...

tyle to sam wyczytalem z pliku install w tym archiwum ale chyba coś jeszcze musze w konsoli wpisać??
(Niniejszym wybuchłem. Nie ręczę za swoje dalsze słowa, aczkolwiek nie użyję wulgaryzmów - postaram się...)

Skoro to wyczytałeś, to dlaczego nie zastosowałeś?? Czy Ty uważasz, że ja mam Ci jeszcze mówić, JAK masz wejść do katalogu w którym są źródła?! Niepoważny jesteś człowieku! I nie, nic ponad to co napisałem + wejście do odpowiedniego katalogu w konsoli nie musisz robić.

jak bys przeczytał mojego posta do konca i ze zrozumieniem to bys wiedział że ja nie wiem jak sie kompiluje i instaluje pliki w formie źródłowej

Ależ ja go przeczytałem. Słowo po słowie, linijka po linijce i zrozumiałem doskonale. Ale powiem Ci, że powinieneś wiedzieć jak to się robi. Już Ci mówiłem, żebyś czytał. To jest też napisane w Regulaminie Forum. Ale widać nie masz zamiaru. Nikt Ci nie będzie tłumaczył niczego w sposób, którego oczekujesz bo jest to po prostu niepoważne! Wszystko to zostało już bardzo dokładnie opisane, wystarczy to znaleźć (na google, forum, w faq, czy gdziekolwiek indziej) i przeczytać. Jak kupujesz jakiś sprzęt to też nie czytasz instrukcji, a później się dziwisz, że nie potrafisz się nim posłużyć?? Jeśli tak to lepiej nie kupuj sobie nigdy nowoczesnego samochodu bo się w komputerze pokładowym zgubisz na etapie menu głównego.

utwierdziłes mnie w myśli że bardzo niewiele umiem z tym linuxem...
Może i tak, ale może w ten sposób przekonam Cię, żebyś zaczął się obsługi systemu uczyć (swego czasu musiałeś się też nauczyć obsługi Windows przecież!). Jak nie będziesz czytał i się uczył to nigdy nic nie będziesz umiał. I jeszcze raz powtarzam, nie wymagaj od ludzi, żeby pisali Ci, że "masz uruchomić konsolę przez wejście do K menu (literka K z lewej strony panelu) i wybranie tam tej a tej pozycji, przejść do odpowiedniego katalogu (to znaczy tego do którego ściągnąłeś źródła (czyli plik tar.gz)) przez wpisanie cd /home/twój_nick/ścieżka_do_katalogu_ze_ściągniętymi_źródłami, następnie rozpakować źródła poprzez wpisanie tar..." etc etc bo gdybyśmy każdemu musieli odpowiadać w ten sposób to raz, że musielibyśmy mieć multum wolnego czasu (to nie jest pomoc techniczna - nikt nam za to nie płaci. Poświęcamy swój wolny czas i chcielibyśmy, żebyś i ty trochę swojego poświęcił, żeby nauczyć się na własną rękę podstaw podstaw bo inaczej nawet nie zrozumiesz co do Ciebie piszemy!) a dwa, że dawno by nas szlag trafił. Prosimy tylko o trochę inicjatywy z Twojej (czy innego początkującego) strony.

JESZCZE WIĘKSZE DZIEKI

Ależ proszę.

Zamykam temat.

Jeśli ktoś ma obiekcje, to proszę PW z uzasadnieniem.

@wodna_owca - sorki, ale musisz włożyć minimum własnego wysiłku w naukę i samodzielne próby. Na forum rozwiązujemy problemy a nie prowadzimy kursy z podstaw linuksa. Wyobrażam sobie co strzeliło Coppertopa jak jeszcze wyjechałeś do niego z pretensjami, ze Ci za mało dokładnie tłumaczy i do tego nie czyta Twoich postów ze zrozumieniem. Nt. regulaminu już było powyżej, ja jeszcze proponuję odwiedzić ten link. Sądze, że to wiele wyjaśnia.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...