Macko23 Napisano Marzec 20, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 20, 2007 witam serdecznie! na wstępie pragne uprzedzić że jestem nowym użytkownikiem pingwinka i niewiele o nim wiem chce sobie zainstaloać stery do geforca ale jak chce wyłączyć X-y wpisując init 3 to mi mówi: bash: init: command not found mam Fedore 5 i nie wiem jak inaczej wyłączyć X-y co robić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppertop Napisano Marzec 20, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 20, 2007 Najpierw, zanim Ci powiem co zrobiłeś źle zapytam, jak instalujesz te drivery? Tak, jak się to w Fedorze robić powinno czy z instalatora ze strony nVidia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macko23 Napisano Marzec 20, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 20, 2007 tak jak tutaj na forum radzą yum install kmod-nvidia-96xx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Kamills Napisano Marzec 20, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 20, 2007 Myślę że albo nie jesteś zalogowany jako root albo logujesz się przez su zamiast przez su - Ta kreska niby nie pozorna ale bardzo ważna. Kamills Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macko23 Napisano Marzec 21, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 21, 2007 sorry że odpisuje dopiero po tak długim czasie faktycznie init 3 już mi działa ale jak wpisuje yum install kmod-nvidia-96xx tak jak tutaj na tym forum radzą żeby instalować stery to mi wywala coś takiego: Loading "installonlyn" plugin Setting up Install Process Setting up repositories core [1/3] extras [2/3] updates [3/3] Reading repository metadata in from local files Parsing package install arguments No Match for argument: kmod-nvidia-96xx Nothing to do powinienej jakoś uaktualnić yum-a ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Marzec 21, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 21, 2007 czesc Jako root wpisz rpm -ivh http://rpm.livna.org/livna-release-5.rpm dzieki temu bedziesz mial repo livna a potem, wpisz rowniez jako root yum install kmod-nvidia-96xx powinno zadzialac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macko23 Napisano Marzec 21, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 21, 2007 ok, poszlo akceleracja dziala, ale czy samo Gnome nie powinna tez wygladac inaczej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Marzec 21, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 21, 2007 u mnie zauważyłem ze mam poprawna rozdzielczość, tylko to sie zmieniło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppertop Napisano Marzec 21, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 21, 2007 akceleracja działa, ale czy samo Gnome nie powinna też wyglądać inaczej? A co dokładnie masz na myśli?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi