InIrudeBwoy Napisano Marzec 22, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2007 Instalacja jest prosta. Mogę to teraz powiedzieć ponieważ jest to już za mną. Opiszę to w kilku krokach. Według niektórych opinii instalacja polega jedynie na wpisaniu kilku komend ale w moim wypadku na tym się nie skończyło. Należało wpisać jeszcze kilka Oto cały proces. Pierwsze co robimy. su W wypadku jeśli nie mamy wcześniej skonfigurowanego yuma do korzystania z repozytorium Livna wpisujemy poniższą komendę. rpm -ivh http://rpm.livna.org/livna-release-6.rpm Jeśli mamy skonfigurowanego yuma odpalamy polecenie yum install kmod-nvidia Na tym powinno to się skończyć, powinniśmy mieć obslugę opengl. Jednak nie u mnie. W moim wypadku instalacja pakietu rpm kmod-nvidia nie wywołała skryptu aktualizującego plik /etc/X11/xorg.conf. Przez to system nie widział sterowników. Kolejnym krokiem było ściągnięcie pliku nvidia-xconfig ze strony Nvidia. Rozpakowanie i kompilacja poleceniem make i odpalenie skryptu ./nvidia-xconfig Plik konfiguracyjny został stworzony i od następnego restartu mogłem podziwiać logo Nvidia oraz piękną rozdzielczość 1280×800, cudowny widescreen . Pozdrawiam i mam nadzieję, że komuś się to przyda. Oryginał tekstu dostępny tutaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi