piotrek_west Napisano Marzec 25, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2007 Witam, ostatnio nabyłem karte Pinnacle PCTV. Uporałem się z jej instalacją dzięki pomocy na forum. Używam jedynie wejścia Video więc konfiguracja tunera jest nieistotna. Do oglądania obrazu z źródła wideo używam programu TVtime, nagrywam programem XDTV i mam pytanie odnośnie tego programu. Większość parametrów takich jak rozdzielczość podglądu, rozdzielczość nagrywania, kodeki, miejsce zapisu itp. zapisane jest w pliku /home/piotrek/.xdtv/xdtvrc. Ale parametry takie jak jasność, kontrast, hue, kolor nie są tam zapisane. Wie ktoś może gdzie te parametry są zapisane ? Denerwuje mnie to, że po każdym włączeniu musze ustawiać w programie parametry obrazu. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Marzec 27, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 27, 2007 Ustawienia kolorów itd.. także są w pliku xdtvrc. Znajdziesz je w sekcji odnośnie programów tv. Przykład: # # Channel options # [TVP1] channel = R12 key = KP_End color = 46591 bright = 49957 hue = 33280 contrast = 22368 Jak ustalisz sobie kolory,jasność itp.. dla kanału dajesz prawy przycisk myszy i Apply ans Save Niestety nie znalazłem opcji tupu Zapisz jako ustawienie globalne (co nie znaczy że takiej nie ma) więc zapisywałem ustawienia dla każdego kanału osobno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi