Skocz do zawartości

Xdtv - Mam Pytanie

piotrek_west

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, ostatnio nabyłem karte Pinnacle PCTV. Uporałem się z jej instalacją dzięki pomocy na forum. Używam jedynie wejścia Video więc konfiguracja tunera jest nieistotna. Do oglądania obrazu z źródła wideo używam programu TVtime, nagrywam programem XDTV i mam pytanie odnośnie tego programu. Większość parametrów takich jak rozdzielczość podglądu, rozdzielczość nagrywania, kodeki, miejsce zapisu itp. zapisane jest w pliku /home/piotrek/.xdtv/xdtvrc. Ale parametry takie jak jasność, kontrast, hue, kolor nie są tam zapisane. Wie ktoś może gdzie te parametry są zapisane ? Denerwuje mnie to, że po każdym włączeniu musze ustawiać w programie parametry obrazu.

Pozdrawiam

Ustawienia kolorów itd.. także są w pliku xdtvrc. Znajdziesz je w sekcji odnośnie programów tv. Przykład:

#
# Channel options
#
[TVP1]
channel = R12
key = KP_End
color = 46591
bright = 49957
hue = 33280
contrast = 22368

Jak ustalisz sobie kolory,jasność itp.. dla kanału dajesz prawy przycisk myszy i Apply ans Save Niestety nie znalazłem opcji tupu Zapisz jako ustawienie globalne (co nie znaczy że takiej nie ma) więc zapisywałem ustawienia dla każdego kanału osobno :(

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...