maskaz Napisano Marzec 30, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 30, 2007 Mam dosc nietypowe zapytanie. W momencie gdy np. Xmms odtwarza jakis tam strumien dzwieku, dajmy na to mp3, uruchamiam np. Totema. Jednak on juz odtwarzac dzwieku nie moze, bo wyrzuca komunikat, ze inny program korzysta w danej chwili z kary dzwiekowej. Czy moga 2 programy naraz odtwarzac dzwiek jednoczesnie? Czy da sie to jakos "obejsc", czy moze takie bylo zalozenie tworcow i kompletnie nie da sie z tym nic zrobic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Marzec 30, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 30, 2007 Jakiego używasz sterownika dźwięku (Alsa czy OSS)? Tylko alsa potrafi odtwarzać dźwięk wielokanałowo (chyba tak to się nazywa ) po za tym oss jest już przestarzałe. Jeśli masz gnome to kilknij PPM w ten głośniczek koło zegarka i wybierz preferencje i tam będziesz miał do wyboru, w kde wygląda to chyba trochę innaczej, ale na pewno sobie poradzisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Marzec 30, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 30, 2007 J...wielokanałowo (chyba tak to się nazywa ) Raczej wielowatkowo Wielokanalowo potrafi kazdy system dzwiekow: stereo - 2 kanaly... poza tym 100% racja Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grs_84pl Napisano Marzec 30, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 30, 2007 Nie wiem na ile ci to moze pomóc ale kiedys miałem podobny problem gdy przeżucilem płyte główną. Używając ALSY nie mialem sprzętowego miksera. Problem rozwiązał sie po aktualizacji alsy i jajka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maskaz Napisano Marzec 30, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 30, 2007 Jako, ze moja karta dzwiekowa pamieta jeszcze okres poznego mezozoiku czyli tzw. krede, moge korzystac tylko z alsy (na oss nie dziala poprawnie). Klikalem juz w ten maly glosniczek kolo zegara (ufff, dobrze ze mam Gnoma), zeby przypomniec sobie ze karta dziala na alsa, bo przeciez tak ja skonfigurowalem Ale dosc zartow. Co moze byc powodem, braku obslugi wielowatkowosci? Dodam ze na wczesniejszych wersjach fedory ktore kiedys tam testowalem bylo to samo, z tym ze nie zawracalem sobie wtedy tym glowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi