mrtomfil Napisano Marzec 30, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 30, 2007 Hej Na FC6 posadziłem stery z NVidia (karta geforce) i poprzez yuma zainstalowałem sobie mplayera. Przy uruchomieniu wywala błąd że nie obsługuje Xshape. Potem po próbie odtworzenia filmu błąd że nie możew zainicjować urządzenia vo. Po zmiane vo na X11/Shm obraz idzie ale bardzo powoli i nie da się zrobić full screenu. Wcześniej miałem jeszcze problemy z dzwiękiem ale te po restarcie (_znikły_ → zniknęły) ORT (!!!!Windoza??). Ktoś miał coś podobnego i wie co zrobić ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amos Napisano Marzec 30, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 30, 2007 W pliku /etc/X11/xorg.conf musisz mieć pozycje: Section "Files" ModulePath "/usr/lib/xorg/modules/extensions/nvidia" ModulePath "/usr/lib/xorg/modules" EndSection Section "Module" Load "glx" Load "extmod" EndSection Grrr... Szukanie się kłania... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrtomfil Napisano Marzec 30, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 30, 2007 Dzieki za odpowiedź A pod jakim tematem to było szukałem pod Mplayer fc6 obraz vo i kilka innych kombinacji i nic Teraz mam problem z dzwiękiem Heh rozwiązałem problem . Ustawiłem sobie motyw Keramik (z przeźroczystością) w KDE (było nie było nowa maszyna trza się pochwalić co to ona może dokonać ). Niestety to właśnie przezroczystość powoduje problemy z wyświetlaniem obrazu -albo przyśpiesza albo zwalnia względem dzwięku. Nie wspomnę już o płycie DVD tu w ogóle się krzaczy. Wystarczy użyć dowolnego motywu nie wykorzystującego przeźroczystości i hula. Nie ma też problemu z urządzeniami grafiki - działają wszystkie jak należy. Innymi słowy przeźroczystość ma wpływ na jakość odtwarzania - nie wspomnę już o wydajności ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi