stasiu_86 Napisano Marzec 31, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 31, 2007 Witam wszystkich Wiem że pewnie taki lub podobny temat był poruszany, ale jakoś nie za specjalnie potrafiłem go znaleźć za pomocą szukajki :lammer: Wcześniej używałem Mandrivy 2007, nio ale postanowiłem się przesiąść na FC6. Po instalacji miałem problemy z kartą gaficzną tzn. na monitorze pojawiał się komunikat "SYNC.OUT OF RANGE" Edytowałem plik xorg.conf. Teraz problem z "SYNC. OUT OF RANGE" znikł. System ładuje się wyskakuje logo Fedory ładowane są jakieś pliki i włącza się interfejs tekstowy A jak przejść do środowiska graficznego :?: :?: Z góry dziękuje za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Kamills Napisano Marzec 31, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 31, 2007 Widać że używałeś mandrivy bo tam szukać nie trzeba to tak jak XP a aby włączyć X serwa wystarczy wpisać init 5 Kamills Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stasiu_86 Napisano Marzec 31, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 31, 2007 dzięki bardzooo.... no masz racje Mandriva praktycznie jak Winda, dlatego przerzuciłem sie na Fedore, bo chciałbym się czegoś nauczyć i mam nadzieje że jak najrzadziej będę zadawał pytania na tym forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucider Napisano Marzec 31, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 31, 2007 Albo wpisz startx , albo wyedytuj plik /etc/inittab tak żeby było id:5:initdefault: Bo podejrzewam że jest 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stasiu_86 Napisano Kwiecień 2, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 2, 2007 dzieki za rade, ale to co napisal Kamills pomoglo w 100%. W sumie przy nastepnych uruchomieniach odpalal sie od razu GNOME Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi