booss Napisano Kwiecień 1, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 1, 2007 po zaktualizowaniu kernela na fedorze 6 z 2.6.18 do 2.6.20 w bootloaderze pokazuje mi 2 wersje systemu i domyślnie włącza się wersja starsza jak to mogę zmienić?? bootloader jest domyślny z systemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
username Napisano Kwiecień 1, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 1, 2007 w pliku /boot/grub/grub.conf po "default" wstaw numer pozycji wpisu nowego kernela domyślnie jest ustawione "default 0" , jeśli nowy kernel jest na pozycji drugiej, wstaw "default 1" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 2, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 2, 2007 w bootloaderze pokazuje mi 2 wersje systemu i domyślnie włącza się wersja starszaPorada username jak najbardziej słuszna i wyczerpuje temat, ale jestem ciekaw jak aktualizowałeś system, bo pakiet z nowym jądrem powinien odpowiednio zmodyfikować wpisy w grub.conf[/b]. Masz FC6 czy coś starszego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi