Pikulahay Napisano Kwiecień 4, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 4, 2007 Witam Ucieklem w dniu dzisiejszym z Mandrivy do FC6 i mam nastepujacy problem. Po instalacji odpala mi sie system w trybie tekstowym. Gdy wpisze startx pojawia sie komunikat: no screens found XIO: fatal IO error 104 (Connection reset by peer) on X server ":0.0" after 0 requests (0 known processed) with 0 events remaining. Gdy natomiast wpisze init 5 to mam komunikat ze nie jest skonfigurowany i zeby uruchomic go ponownie po skonfigurowaniu a na koniec wywala mi takie cos: FATAL: Error inserting acpi_cpufreq (/lib/modules/2.6.18-1.2798/fc6/kernel/arch/i386/kernel/cpu/cpufreq/acpi-cpufreq.ko): No such device P.S. Nawet instalacja idzie w tekstowym Moj sprzet to: Toshiba Satelite R20-112 Procesor: CORE 2 DUO T5600, 1,83 GHz Matryca : 14,1 cale Matryca : WXGA+, 1440 x 900 Bede wdzieczny za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suwagem Napisano Kwiecień 4, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 4, 2007 spróbuj sprawdzić co masz w /etc/X11/xorg.conf (jako root,najszybciej w mc) : Error inserting acpi_cpufreq (/lib/modules/2.6.18-1.2798/fc6/kernel/arch/i386/kernel/cpu/cpufreq/acpi-cpufreq.ko): No such device u mnie pomogła aktualizacja kernela. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xrystal Napisano Kwiecień 4, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 4, 2007 mozesz tego zainstalowac sterownik nvidia w trybie awaryjnym np . yum install kmod-nvidia xorg-x11-drv-nvidia ;] jaka masz karta graficzna ? (_niewiem_ → nie wiem) ORT ktora masz tego ati czy nvidia .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pikulahay Napisano Kwiecień 4, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 4, 2007 Przepraszam, moj blad Grafika to Intel Graphics Media Accelerator 950 W xorg.conf mam tak: # Xorg configuration created by pyxf86config Section "ServerLayout" Identifier "Default Layout" Screen 0 "Screen0" 0 0 InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard" InputDevice "Synaptics" "CorePointer" EndSection Section "InputDevice" (ta czesc chyba jest zbedna - jak nie to dopisze) Section "Device" Identifier "Videocard0" Driver "i810" EndSection Section "Screen" Identifier "Screen0" Device "Videocad0" DefaultDepth 24 SubSection "Display" Viewport 0 0 Depth 24 EndSubSection EndSection Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suwagem Napisano Kwiecień 4, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 4, 2007 W Section "Screen" SubSection "Display" brakuje mi Modes "rozdzielczość" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pikulahay Napisano Kwiecień 4, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 4, 2007 puscilem update i dopiero przy nowym kernelu udalo sie poustawiac rozdzielczosc itp wkoncu zadzialalo Dzieki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi