czater Napisano Kwiecień 4, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 4, 2007 Witam Podczas instalacji programu ze żrodel, po wydaniu polecania kompiliacji "./configure" pojawia mi sie po pewnym czasie komunikat: "checking for Qt... configure: error: Qt (>= Qt 3.2 and < 4.0) (headers and libraries) not found. Please check your installation!" Niestety nie wiem czego on dotyczy konkretnie. Jeśli Ktoś moze mi pomoc proszę o podpowiedz. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosi#1 Napisano Kwiecień 4, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 4, 2007 zainstalować QT?? masz je w dodaj/usuń http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=124483 szukaj w google. PS 1)a co w ogóle chesz instalować?? 2) podawaj nam następnym razem jaki masz sprzęt i jaka fedorka oczywiście (więcej szczegulów) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czater Napisano Kwiecień 5, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 5, 2007 Witam Mam Fedore Core 6.0, bład pojawia mi się przy kompilacji programu "Superkaramba". Dokładnie taki sam błąd mam na Red Hat-cie 4.0 przy z kompilacji ze zrodel programu "K3B". Widze z opisow ze to Qt to prawdopodobnie jakaś bibloteka graficzna ale nadal nie wiem co dalej. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrew Napisano Kwiecień 5, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 5, 2007 Witam! Można wiedzieć czemu kompilujesz Superkarambę jeśli jest w KDE pod FC6? Pozdrowienia, andrew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czater Napisano Kwiecień 5, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 5, 2007 Uzywam Gnome, nie wiedzialem ze jest w KDE (Jestem początkujacym uzytkowniem Fedory) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosi#1 Napisano Kwiecień 5, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 5, 2007 karambe pod gnome raczej nie odpalisz ja przynajmniej nie uzywam :/ W repo jest karmba (dodaj/usuń) jeżeli zaznaczysz karambe to system już sam dociągnie resztę potrzebnym bibliotek do karamby :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Kwiecień 5, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 5, 2007 superkaramba jest składnikiem kdeutils, nie wiem jak to wyglada w Gnome... jesli więc masz KDE to wystarczy wpisac w konsoli, oczywiście majac uprawnienia roota yum install kdeutils Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czater Napisano Kwiecień 5, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 5, 2007 Dziękuje za odpowiedzi, przy czym mam ten sam komunikat tez przy kompiacji ze zródel np. "K3B" w Red Hat 4. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Kwiecień 5, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 5, 2007 najłatwiej jest zainstalować Qt poprzez Dodaj/Usuń Programy lub przez Yum... Nie powinieneś mieć po tym problemów z Qt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosi#1 Napisano Kwiecień 5, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 5, 2007 mam ten sam komunikat tez przy kompiacji ze zródel po co ty się męczysz z tymi źródłami??!! nie rozumiem. Masz wszystko w dodaj/usuń lub yum z konsoli: poradnik.fedorapl.org Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czater Napisano Kwiecień 5, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 5, 2007 Dziękuje za odpowiedzi. Jestem początkujacym uzytkownikiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi