Xrystal Napisano Kwiecień 5, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 5, 2007 Czy da sie czytac partycje ext2 na windowsa i jak mozna zrobic ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Kwiecień 5, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 5, 2007 http://www.fs-driver.org/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xrystal Napisano Kwiecień 5, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 5, 2007 thx ..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xrystal Napisano Kwiecień 5, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 5, 2007 a mozna uruchomic linux na windows xD ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
da_niel Napisano Kwiecień 5, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 5, 2007 a mozna uruchomic linux na windows xD ? nie wiem czy dobrze rozumiem ale pytasz czy mozna uruchomic porshe w polonezie, tak?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xrystal Napisano Kwiecień 5, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 5, 2007 nie wiem czy dobrze rozumiem ale pytasz czy mozna uruchomic porshe w polonezie, tak?? to tez nie rozumiem pf ? ja chce uruchomic tego linuxsa fedora w okienka na windowsa (podobne vmware) .. juz zrozumiales Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosi#1 Napisano Kwiecień 5, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 5, 2007 microsoft virtual machine (jest darmpowy) jeżeli chcesz czytać partycje (_linuxowe_ → linuksowe) ORT na windowsie to wystarczy mieć total commander (można tylko przeglądać partycje ale nie można na nich nic zapisywać) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 5, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 5, 2007 microsoft virtual machine (jest darmpowy)Nie bede sie upieral, ale wydaje mi sie, ze MS Virtual Machine odpala tylko innego Windowsa. Próbowalem w pracy i nie udalo mi sie zainstalowac pod MSVM Fedory. Polecam VMware Server - tez darmowy i pieknie dziala. Dzieki temu moge w pracy od czasu do czasu zrobic cos w porzadnym systemie http://www.vmware.com/download/ - download na samym dole. Trzeba sie zarejestrowac, zeby dostac darmowy klucz aktywacyjny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreek23 Napisano Kwiecień 6, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 6, 2007 Nie będę się upierał, ale wydaje mi się, że MS Virtual Machine odpala tylko innego Windowsa. Próbowałem w pracy i nie udało mi się zainstalować pod MSVM Fedory. Polecam VMware Server - też darmowy i pięknie działa. Dzięki temu mogę w pracy od czasu do czasu zrobić coś w porządnym systemie http://www.vmware.com/download/ - download na samym dole. Trzeba się zarejestrować, żeby dostać darmowy klucz aktywacyjny. Waldo odpala wszystko tylko nie każde distro chce działać ;-) mnie sie na 2004 udało z KDE 3.2 postawić Debiana 3.1 :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xrystal Napisano Kwiecień 6, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 6, 2007 gdzie zainstalowac vmware server ? na windowsa ? czy to naprawde nie wymaga tworzenie obrazu tylko odczytywanie partycje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 6, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 6, 2007 czy to naprawde nie wymaga tworzenie obrazu tylko odczytywanie partycje ?Chyba zaczynam rozumieć o co Ci chodzi? Masz zainstalowany Windows i Linuksa i chcesz, żeby będąc w Windows uruchomić linuksa tego zainstalowanego już na komputerze? Czy tak? Teoretycznie VMware Server posiada taką opcję, ale nie jest ona wg mnie bezpieczna. No i wiele rzeczy się zmienia - na początek karta sieciowa na VMnet, karta grafiki itp. Więc jak wejdziesz potem do Fedory normalnie, nie "przez Windows", to będziesz miał straszny bajzel, a moze być, że w ogole nie ruszy. Ja bym nie ryzykował. Lepiej wybrać opcję, żeby VMware utworzył dysk wirtualny (plik) w jednym z katalogow Windowsa. @piotreek23 - dzięki za info, bedę musiał pokombinować. Ja próbowałem na XP Pro z VM chyba 2003. To było ze dwa lata temu, więc może coś się zmieniło albo ja czegoś nie doczytałem. Ale to i tak nie na to forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreek23 Napisano Kwiecień 6, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 6, 2007 @piotreek23 - dzięki za info, bedę musiał pokombinować. Ja próbowałem na XP Pro z VM chyba 2003. To było ze dwa lata temu, więc może coś się zmieniło albo ja czegoś nie doczytałem. Ale to i tak nie na to forum Jak coś służe pomocą na PW ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xrystal Napisano Kwiecień 6, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 6, 2007 Chyba zaczynam rozumiec o co Ci chodzi? Masz zainstalowany Windows i Linuksa i chcesz, zeby bedac w Windows uruchomic linuksa tego zainstalowanego juz na komputerze? Czy tak? Teoretycznie VMware Server posiada taka opcje, ale nie jest ona wg mnie bezpieczna. No i wiele rzeczy sie zmienia - na poczatek karta sieciowa na VMnet, karta grafiki itp. Wiec jak wejdziesz potem do Fedory normalnie, nie "przez Windows", to bedziesz mial straszny bajzel, a moze byc, ze w ogole nie ruszy. Ja bym nie ryzykowal. Lepiej wybrac opcje, zeby VMware utworzyl dysk wirtualny (plik) w jednym z katalogow Windowsa. Chyba zaczynam rozumiec o co Ci chodzi? Masz zainstalowany Windows i Linuksa i chcesz, zeby bedac w Windows uruchomic linuksa tego zainstalowanego juz na komputerze? Czy tak?Taaa.. Lepiej wybrac opcje, zeby VMware utworzyl dysk wirtualny (plik) w jednym z katalogow Windowsa. Czemu to ? Dlaczego ? Czy sciagam Vmware Server dla windwosa i zainstalowac ? (_niewiem_ → nie wiem) ORT dla ktorych systemy oprec ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 6, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 6, 2007 Czemu to ? Dlaczego ?Bo tak jest bezpieczniej, lepiej. Jeśli użyjesz partycji z Twoją "prawdziwą" Fedorą, to zawsze jak wejdziesz do Fedory nie przez VMware spod Windows tylko normalnie, to będziesz miał co najmniej dwa problemy: 1.Od nowa konfiguracja karty sieciowej 2.Od nowa konfiguracja karty grafiki Być może inne, ale te mi przyszły do głowy od razu. Poza tym możesz zniszczyć partycję z "prawdziwą" Fedorą. Chyba nie chcesz stracić wszystkiego co tam masz? Czy sciagam Vmware Server dla windwosa i zainstalowac ? (_niewiem_ → nie wiem) ORT dla ktorych systemy oprec ?Ściągasz paczkę na ten system, na którym chcesz zainstalować VMware Server Teraz chcesz zainstalować VMware Server na Windows, więc ściągnij paczkę *.exe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xrystal Napisano Kwiecień 18, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 18, 2007 nie umiem zrobic opcji zeby uruchamiac linux na dysku .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi