InIrudeBwoy Napisano Kwiecień 5, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 5, 2007 Widziałem pewien pokazujący możliwości Beryla. Miałem wszystkie bajery pokazane w tym filmiku oprócz takiego fajnego paska z ikonami. Po krótkich poszukiwaniach na stronie projektu Beryl znalazłem rzecz której mi brakowało. Kiba-dock, tak się nazywa ta mała aplikacja. Po trochę dłuższych poszukiwaniach udało mi się ją zainstalować. Nie ma jej w oficjalnym repozytorium, nie ma również paczki w repozytorium livna. Znalazłem je na francuskiej stronie drpixel.tuxfamily.org . Aby uzyskać dostęp do repozytorium z tej strony trzeba zainstalować jeden z plików rpm. sudo rpm -ihv http://drpixel.tuxfamily.org/fedora/drpixel-release-1-1.noarch.rpm Potem można już bez najmniejszych problemów zainstalować ten pasek dokujący poleceniem. sudo yum –enablerepo=drpixel install kiba-dock Teraz mamy dostęp do panelu z menu kde w podmenu Narzędzia. Po uruchomieniu możemy cieszyć się bardzo ciekawym i ładnym bajerem na naszym pulpicie. Dziękuję Pokój p.s. Instalujesz na własne ryzyko, nie wiem czy to repozytorium nie powoduje jakichś niezgodności z innymi. p.s.2 Oryginał tekstu dostępny tutaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xrystal Napisano Kwiecień 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 10, 2007 ale byla jakas przyczyna .. to jest zawsze na wrzechu .. to jak zawsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Kwiecień 11, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 11, 2007 ale byla jakas przyczyna .. to jest zawsze na wrzechu .. to jak zawsze możesz wyjaśnić? bo nie rozumiem o co Ci chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xrystal Napisano Kwiecień 12, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 12, 2007 ale to zawsze na ekranu wyswietla kiba-dock .. tylko zmienic na pulpit .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Kwiecień 12, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 12, 2007 Czy nie masz czasem na myśli kdock? Kiba-dock to troszkę bardziej bajerancka wersja Zobacz filmik jaki jest w poście podany... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xrystal Napisano Kwiecień 12, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 12, 2007 kooldock troche dobry jest zalety to na pulpit bez ekranu i a wady to tylko jedno polozenia zawsze dolny ekran .. juz zadne teraz nie uzywam dock bo chcialem jakis dock na gorny ekran tylko na pulpit Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Kwiecień 12, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 12, 2007 Spróbuj kiba-dock, możesz sobie ustawić go gdzie tylko chcesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi