Mariusz77 Napisano Kwiecień 5, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 5, 2007 Witam Kupilem sobie BT i chcialbym sie dowiedziec jak zrobic zeby urzadzenia uzywajace BT (SE K750i) byly widziane w Fedorce pod KDE. Obecnie telefon nie widzi komputera z podpietym BT. Nie moge przesylac plikow. polecenie hciconfig wypluwa cos takiego: hci0: Type: USB BD Address: 83:44:00:AA:41:89 ACL MTU: 1017:8 SCO MTU: 64:0 UP RUNNING RX bytes:153 acl:0 sco:0 events:18 errors:0 TX bytes:320 acl:0 sco:0 commands:18 errors:0 Prosze o pomoc jak to ze soba polaczyc. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muniek1 Napisano Kwiecień 6, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 6, 2007 Nie wiem jak to w KDE ale w GNOME zainstalowałem bluetooth subsystem czy coś takiego w aplecie bluetooth oznaczyłem urządzenie widocznym, dodałem urządzenie w komórce (se w800i) i śmiga aż się patrzy. Wypróbuj GNOME, polecam! Dodam jeszcze, że pod windą za nic nie mogłem odpalić mojego BT za 25zł bez syfnego blue soleil. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roger_sanchez87 Napisano Kwiecień 6, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 6, 2007 W KDE potrzebujesz kdebluetooth. Paczki nie ma w repo, musisz jej poszukać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darknek Napisano Kwiecień 6, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 6, 2007 w aplecie bluetooth oznaczylem urzadzenie widocznym, dodalem urzadzenie w komórce (se w800i) i smiga az sie patrzy. a gdzie jest ten aplet co oznaczales widocznym?? bo niby telefon mi widzi ale nie wiem jak i co dalej zeby przesylac pliki?? Muniek1 jakiego programu do wymiany plikow uzywasz :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz77 Napisano Kwiecień 7, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 7, 2007 szukam i szukam i nie moge znalezc kdebluetooth pod XPkiem moj BT nazywa sie BCM2045A i tez w google nic nie pisze jak go skonfigurowac pod Fedora. Jestem w kropce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz77 Napisano Kwiecień 7, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 7, 2007 OK, mam cos takiego [topic=http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=89888&package_id=147546&release_id=455943]http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=89888&package_id=147546&release_id=455943[/topic] jak rozpakuje i wykonam polecenie ./configure to po pewnym czasie wyskakuje mi error: [...] checking for vsnprintf... yes checking for snprintf... yes checking for X... configure: error: Can't find X includes. Please check your installation and add the correct paths! co z tym zrobic ? zla wersja kdeblurtooth czy mam skorygowac sciezke ?? Tylko gdzie to zrobic ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roger_sanchez87 Napisano Kwiecień 8, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 8, 2007 prezent z okazji Swiat Wielkanocnych Zainstaluj ta paczke i powinno Ci wszystko ruszyc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz77 Napisano Kwiecień 8, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 8, 2007 No dzieki za prezent Musialem doinstalowac BLUEZ-LIBS i ruszylo Problem tylko taki ze ten program Kbluetoothd zawiesza sie z chwila kiedy podpinam do USB moj BT Nic sie nie da zrobic, nawet prawy klawisz myszki na ikonce programu w trayu nie dziala az do momentu odlaczenia BT. Jakies sugestie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roger_sanchez87 Napisano Kwiecień 9, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 9, 2007 Jedynie aktualizacja systemu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz77 Napisano Kwiecień 11, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 11, 2007 Aktualizacja nie pomogla. Pewnie moj BT nie dziala z Linuksem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dalrid Napisano Czerwiec 1, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 1, 2007 Proponuje odinstalowac wszystkie aplikacje do BT. I zainstalowac tylko KDEBLUETOOth. Ja U siebie zainstalowalem ten z prezentu swiatecznego kolegi rogera i wszystko dziala nawet internet przez gprs ( Sprzet BT - IVT bluesoleil ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Czerwiec 30, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 30, 2007 Odświeżę temat. Czy komuś udało się odpalić kdebluetooth na F7? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi