anzelm Napisano Kwiecień 6, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 6, 2007 Witajcie. Mam problem. Na starym Red Hat 9.0 zainstalowałem ze źródeł postgresql. Wszystko jest ok ale muszę zrobić dowiązania do komend postgresowych. Robi się to oczywiśćie w katalogu domowym w bash_profile. Problem polega natym ,że jak zakładam uzytkownika to w homie nie tworzy się jego bash_profile. Istnieje tylko w /root Jak dopisać PATH do poleceń pozdgresowych dla uzytkownika postgres jak nie moge odszukać jego bash_profile?? Prosze o pomoc. Wesołych świąt!! Pilnujcie jajek!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Kwiecień 7, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 7, 2007 skopiuj ten plik do /etc/skel; co prawda istniejącym użytkownikom nic to nie da, ale nowi będą już mieli właściwy bash_profile; tylko musisz poprawić plik znajdujący się w skelu, gdyż należy użytkownikom okroić $PATH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anzelm Napisano Kwiecień 11, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 11, 2007 Dzięki za podpowiedz. Mam jeszcze jeden problem. Jak startuje postmastera to wyskakuje komunikat: could not create IPv6 socket: Rodzina adresów nie obsługiwana przez protokół Gdzie mem to wyłączyć?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi