maestro Napisano Kwiecień 16, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 16, 2007 Witam szanownych forumowiczów! Mam taki mały problem, a mianowicie: potrzebuje napisać aplikację analizującą logi systemowe oraz generującą graficzna informację o próbach ataków itp. na podstawie logów, czyli właściwie taki mały system IDS działający na podstawie analizy logów. Czy ktoś wie, gdzie mogę znaleźć informacje na temat konkretnych śladów (sygnatur) ataków czy innych nadużyć, które pozostawiane są w logach? Chodzi mi o kilka konkretnych patentów, których mógłbym szukać w pliku loga i na tej podstawie generować graficzną informację o tym, jakie nadużycie i kiedy miało miejsce. Będę wdzięczny za wszelkie informacje i podpowiedzi. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 16, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 16, 2007 Na przyszłość bądź łaskaw nie zakładać identycznych postów w dwóch różnych forach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maestro Napisano Kwiecień 18, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 18, 2007 No nie mowcie, że nikt nic nie wie w tym temacie...?? załamka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi