olej3232 Napisano Kwiecień 18, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 18, 2007 Po w pisaniu w konsoli yum install conky wyświetla mi: --> Populating transaction set with selected packages. Please wait. ---> Package conky.i386 0:1.4.5-3.fc6 set to be updated --> Running transaction check --> Processing Dependency: libaudacious.so.4 for package: conky --> Finished Dependency Resolution Error: Missing Dependency: libaudacious.so.4 is needed by package conky domyślam się że brakuje jakiegoś pakietu, ale skąd go wziąć? Próbowałem instalować audacious i wszystkie paczki do niego łącznie z audacious-lib (w tym przypadku również wyświetla błąd) podczas instalacji conky z rpm-ów również wywala się błędem! Szukałem info. na ten temat i nic! Może ktoś zna jakiś sposób lub wie gdzie szukać informacji. Dodam że angielskim u mnie kiepsko (coś rozumiem ale nie wiele) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Kwiecień 18, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 18, 2007 Plik którego szukasz jest właśnie w paczce audacious-lib. Pytanie: masz 32 czy 64 bitowy system... Spróbuj wykonać rpm -vv --rebuilddb A potem zainstalować rpmy rpm -ihv conky* audacious-lib* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olej3232 Napisano Kwiecień 18, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 18, 2007 Plik którego szukasz jest właśnie w paczce audacious-lib. Pytanie: masz 32 czy 64 bitowy system... Mam 32 bitową fedorke! podczas instalacji audacious lib również wyświetliło mi że brakuje tej paczki! Jak tylko wróce do domu to spróbuje zrobić tak jak napisałeś! Dodam że conky już chodził na tym systemie! Jakiś czas temu go odinstalowałem i teraz nie mogę zainstalować ponownie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Kwiecień 18, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 18, 2007 Ja tak mam z aktualizacją elfutils. Też niespełnione zależności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olej3232 Napisano Kwiecień 18, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 18, 2007 wystarczyło odinstaować audacious-lib i dorzucić conky! Przy instalacji conky z automatu pobrało audacious-lib i jest oki! dzięki za pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi