alucard87 Napisano Kwiecień 26, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 26, 2007 Właśnie, tuż po świeżej instalacji FC6 wykonałem yum update -y , zgodnie z zaleceniem kumpla. Kernel update'ował się do wersji 2.6.20-1.2944.fc6 i ten kernel ma problem z uruchomieniem się. Mianowicie, wykonują się wszystkie procedury startowe, pokazuje się grafiiczne ładowanie systemu, ale jak pasek się zapełnia, przeskakuje w tryb tekstowy, za chwilę tak jakby chciał przeskoczyć do X (wyraźnie coś przeskakuje w monitorze, jak zmiana rozdzielczości, ekran robi się czarny) i zacząć ładować GUI, ale nic sie nie dzieje. Na szczęście mam też kernela 2.6.18-1.2798.fc6, ale pod nim nie działają mi drivery nvidii, które updateowały sie do współpracy z kernelem 2.6.20. Ktos wie, co to może być za problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 26, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 26, 2007 ale pod nim nie działają mi drivery nvidii, które updateowały sie do współpracy z kernelem 2.6.20. Ktos wie, co to może być za problem?Jezu Znowu to samo? "Szukaj" -> "Więcej opcji wyszukiwania" -> "Wyszukuj według słów kluczowych:" i586, "Filtruj według NLgoinu Użytkownika (opcjonalne):" exbros. To chyba będzie to. Kto szuka nie błądzi. Na przyszłość bądź łaskaw przestrzegać regulaminu forum (chodzi mi o par.2.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi