roberto_st Napisano Kwiecień 27, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 27, 2007 Mam taki problem ze po restarcie X`ów znika mi kursor myszy, tzn. moge znaznaczac jakies ikonki na pulpicie trzymając lewy przycisk, moge najeżdzać na menu na ślepo - widze ze sie podswietla - no ale co z tego skoro nie moge komfortowo korzsytac , co robic?? Zaraz po starcie sytemu wsyzkto jest ok, dopiero jak potrzebuje zrestartowac X, np przez Ctrl+Alt+BackSpace moj sprzęt to plyta ASROCK K8NF4G + Gf6100 integra + Sempron 2600 Xp , 768 Mb Ram`u Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muniek1 Napisano Kwiecień 27, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 27, 2007 Nie wiem czy to pomoże ale: menu -> system -> preferencje -> mysz i wybierz jakiś wskaźnik. Może aktualizacja pomoże. Jeszcze oblookaj xorg.conf (/etc/X11/xorg.conf) i wywal wszystko co dotyczy myszy -> reboot i może coś pomoże. Powodzenia. PS Też mam A4 tech ale wydaje mi się, że twój problem ma źródło nie w sprzęcie ale w systemie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roberto_st Napisano Maj 3, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 3, 2007 Nie wiem czy to pomoże ale: menu -> system -> preferencje -> mysz i wybierz jakiś wskaźnik. Może aktualizacja pomoże. Jeszcze oblookaj xorg.conf (/etc/X11/xorg.conf) i wywal wszystko co dotyczy myszy -> reboot i może coś pomoże. Powodzenia. PS Też mam A4 tech ale wydaje mi się, że twój problem ma źródło nie w sprzęcie ale w systemie. nie pomaga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Maj 3, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 3, 2007 Zainstaluj sterowniki do nvidii (yum install kmod-nvidia), Twoj problem polega na niepoprawnej obsludze sprzetowego wyswietlania (akceleracji) kursora - to nie pierwszy taki przypadek, najczesciej dotyka zintegrowanych kart graficznych. Wiec wbrew pozorom to nie problem z mysza, a z karta graficzna Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Maj 3, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 3, 2007 Miałem problemy z myszką. Zerknij do tego postu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi