porterneon Napisano Kwiecień 27, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 27, 2007 Witam W ktorym repo znajde pakiet xine-lib......? Chodzi mi o to aby kaffeine i xine obslugiwaly XVIDa i DIVXa. Teraz mam czarny ekran i dzwiek. Mam livne, freshrpms i extras. Nie mam tego pakietu a przydalby sie Mam zainstalowane kodeki w32codecs i gstreamer-plugin.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muniek1 Napisano Kwiecień 28, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 28, 2007 No to może w Core, albo updates. Dlaczego ich nie masz włączonych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soruk Napisano Kwiecień 28, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 28, 2007 Zewzgeldu na patenty na kodeki, xine-lib nie jest w repos Core lub Extras. Znajduje sie w innych repos, takich jak freshrpms tutaj Pozniej zainstalowac wystarczy pakiet freshrpms-release. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreek23 Napisano Kwiecień 28, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 28, 2007 Bzdura xine-lib jest w extras ale za to xine-lib-extras-nonfree jest np. w livnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Kwiecień 28, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 28, 2007 Z repozytorium freshrpms instalujesz xine-lib-moles, co jest odpowiednikiem xine-lib-extras-nonfree z livny. Oczywiście nie używaj obu repozytoriów jednocześnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porterneon Napisano Kwiecień 28, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 28, 2007 Dzieki wielkie xine-lib-moles zamiast extras-nonfree rozwiazal problem Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi