seba82 Napisano Kwiecień 29, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 29, 2007 Witam wszystkich. Mam pytanie, czy istnieje pod linuksem jakiś program który byłby w stanie przekonwertować pliki *.mov na *.avi lub *.mpg? Mam aparat cyfrowy z możliwością nagrywania filmów ale tylko na format *.mov, a moje dvd takiego rodzaju plików nie odtwarza. I dodatkowo mam jeszcze jedno pytanie, jaki program pod linuksem zgra mi ścieżkę dźwiękową z plików .avi lub *.mpg do jakiegoś formatu muzycznego (np: *.mp3 lub *.wav). Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razor Napisano Kwiecień 29, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 29, 2007 avidemux - jest w repo. Konwertowanie jest troche skomplikowane i zalezy od typu pliku, ale najprosciej konwertowac za pomoca divx czy cos tam do rozszerzenia *.avi. Sciezke dzwiekowa mozna zostawic bez konwersji. Audio zgrywasz przez menu Audio-> save audio czy cos takiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniello Napisano Kwiecień 29, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 29, 2007 Nie wiem czasem czy avidemux nie przestał być rozwijany. Lepiej polecałbym tradycyjny mencoder Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba82 Napisano Kwiecień 30, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 30, 2007 Dzięki za odpowiedź. Avidemux zrobił to czego chciałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi